İzmir de Ulaşım

BİR YORUM AMA DEĞERLİ YORUM

Kendisini bir kez görme-tanıma durumunda, bir saat kadar, zamanla beraber olma anında tanıdığım bir arkadaşın yazısına dair yazımdı;

20 Mart 2013 Çarşamba 03:51
Yukarıda da değindiğim gibi kendisini çok kısa bir zamanda gördüm, ama referansım uzun yıllara bedel olacak kadar değerli kaynaktır. [Sevgili İsmail Beyin hanesidir-Önemlidir haneden alınan bir refarans]
Dün yazdığım kendimce doğru gördüğüm bir konu hakkında yorum yapmış.
Kendisine yazımı okuma zahmetinden dolayı teşekkür ediyorum.
Beni onurlandırmış.
Tekrar yaşam adına, CHP lilik adına, kurgusu yıllarca sürmüş teslimiyet sürecine bir direnen olma adına teşekkür ediyorum.
Ancak bunların yanı sıra bir kaç konuda kendisi gibi düşünen dostlara yine çala (!) kalem önermelerimi, her demokrata, devrimciye, yurtsevere açık olan bu sayfalardan yazmak istiyorum.
Bir konuda yazıma verilen zahmetli cevaplar her zaman önemlidir, değerlidir.
Önlerinde saygı ile eğilirim.
Sevabım şudur;
Sevgili Güzeliş, ben yazımda genel br anlayışın topluma yansımasından yola çıkmayı hedef seçmişken ne yazık ki siz konuyu bireysel beceriksizlik anlamında aşağılayıcı bir sözcükle başlamayı seçtiniz...
'Çala Kalem' bunun başkaca alternatifini bulamadığım için karşılığını veremiyorum.Mecaza ayıracak zamanımız yok ne yazık ki...
Ne demek çala kalem?
Gerçekçi olarak bakarsak ben klavyede yazdım yazımı.
Hoş nerede nasıl yazdığımdan önemlisi ne yazdığım önemli.
Bunu hesaba katmadan yazmışsınız.
Olsun.
Ben konunun polemiğe açık yanlarını sizin anlayışınıza bırakarak öze dönüyorum.
"Padişahım çok yaşa" anlayışı bizim anlayışımız olamaz.
Olmadı da, olmayacakta...
Olanlarla olmayanlar elbette bir gün saflarını bulacaktır, bu kadar uzun zaman bir arada yürünmez kuşkusuz.
Kim bilir o zaman belkide bu zamandır...
Devam edelim.
Mutlaka bir insan ne yapayım, ne yazayım sorusunu sorarak yazabilir yazacaklarını.
Burada doğru izlenmesi gereken yol, şimdiye kadar ki tarihçesi ile ne yaşadığı ve yaşadıklarının sonuçları çok önemlidir.
Sizi değerlendirmiyorum, (hakkımda yok) kendi adıma yaşadıklarımdan yola çıkıp baktığımda çok yanılsamalarımın olduğunu görüyorum.Amma asla art niyetimin olmadığınıda bu gün yaşadıklarımla ispatlıyorum.
Ben ne yapmışım yazımda?
Seçilmesi ile beraber Karşıyaka'da çok başarılı siyasi çalışmaların yapılacağını, ilk yaptıkları ile göstermiş bir insanı beğenerek, onun yanıltıldığını ( kendi öz düşüncesi, öngörüsü değilse ) medeni ve demokrat bir dille yazıma konu etmişim.
Bu suçmu?
Bu haksızlık mı?
Bu bilgisizlik mi?
Bu çala kalem (her neyse anlamı) yazmak mı?
Yazık.
Bu anlayışı kendi bünyesinden atamayan siyasi mücadecilerin asla başarılı sonuçlar alması tarihte görülmemiştir.
Ama sayın Ali Karaege'nin bunu değerlendirecek yeterlilikte olmasını diliyorum sadece ve inancım öyle olmasıdır.Olmalıdır.
Karşıyaka O ve onun gibi özverili dostlar sayesinde yine Türkiye'nin YILDIZI olmayı devam ettirecektir diye düşünüyorum.
Ve inanıyorum.
Hatta diliyorum ki şak şakçılar ve sağcı biatçıların sol versiyonlarının ununu eleyip eleğini astıkları zamanlarındaki yorgun demokratlıklarını dikkate almaz, dinamik güçlerin ve gençliğin enerjilerini öncel olarak her zaman dikkate değer bulur.
Son söz: Yorumcu dostumu olanca inançlarımın sıcaklığı ile yazıma değer vermesinden dolayı (eleştirecekde olasa bu bir değerdir) saygı ile eğildiğimi, samimiyetle inanmasını isterim.
Sağlıcakla kalınız.
Ama lütfen durmayınız.
Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 2573 kez okundu
Yükleniyor...
Yorumlar yüklenirken lütfen bekleyiniz...