İzmir de Ulaşım

2014 EFEYLE ZEYBEK OYNADILAR

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet’in 91’inci Yıl Kutlama Etkinlikleri tam bir görsel bir şova dönüştü. Yaklaşık on bin kişinin katıldığı Cumhuriyet Yürüyüşü’nün ardından, 2014 efe, aynı anda zeybek oynayarak rekor denemesi yaptı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Bizler, Atatürk ilke ve devrimlerinin gelecek nesillere ulaştırılması için önemli bir sorumluluk taşıyoruz. Bizi yolumuzdan döndürmeye kalkanlar, Atatürk'ün sönmez ışığı ile karşılaşacaklar” dedi.

28 Ekim 2014 Salı 23:49
2014 EFEYLE ZEYBEK OYNADILAR 
 
CUMHURİYET COŞKUSU REKORLA TAÇLANDI 
 

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet’in 91’inci Yıl Kutlama Etkinlikleri tam bir görsel bir şova dönüştü. Yaklaşık on bin kişinin katıldığı Cumhuriyet Yürüyüşü’nün ardından, 2014 efe, aynı anda zeybek oynayarak rekor denemesi yaptı.
Gecede sahne alan Suavi ise şarkıları ile Karşıyakalıları coşturdu.
Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Bizler, Atatürk ilke ve devrimlerinin gelecek nesillere ulaştırılması için önemli bir sorumluluk taşıyoruz. Bizi yolumuzdan döndürmeye kalkanlar, Atatürk'ün sönmez ışığı ile karşılaşacaklar” dedi.
 

MEŞALE VE BAYRAKLARLA YÜRÜDÜLER
Karşıyaka Belediyesi’nin, Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri Bostanlı Demokrasi Meydanı’ndaki Cumhuriyet Yürüyüşü ile başladı. Yaklaşık on bin kişi, ellerinde bayraklar ve meşalelerle yürüyüşe katılıp marşlar söyledi. Çevredeki binalarda bulunanlar da hem alkışlarıyla hem de bayraklarıyla korteje destek oldu. Kutlamalara, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da katıldı.

2014 EFE AYNI ANDA ZEYBEK OYNADI
Kalabalığın Bostanlı Rekreasyon Alanı’na gelmesi ile birlikte coşku ikiye katlandı. 2014 efe, aynı anda Zeybek oynayarak rekor denemesi yaptı. Alanı dolduran binlerce Karşıyakalı da Cumhuriyet’in efelerine alkışlarıyla destek oldu. Efeler, üzerinde zeybek figürü ve Atatürk’ün imzası bulunan kırmızı tişört giydi. Karşıyaka Belediyesi Halk Dansları Ekibi, geçen yıl bin kişi ile yapılan gösteriyi geliştirerek kendi rekorlarına imza atmanın da gururunu yaşadı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar ve Milletvekili Mustafa Balbay da zeybek oynadı.
 

SUAVİ COŞTURDU
Karşıyaka Belediyesi Cumhuriyet etkinlikleri Suavi konseri ile devam etti. Bostanlı Rekreasyon alanında kurulan sahnede sevenleriyle buluşan sevilen sanatçı, dillerden düşmeyen şarkılarını binlerce Karşıyakalıyla birlikte söyledi. Ellerindeki Türk Bayrakları ile alanı adeta gelincik tarlası gibi süsleyen Karşıyakalılar şarkılara eşlik edip coşkuya ortak oldu. Konser, havai fişek gösterileri ile daha da renklendi.
 

CUMHURİYETİN BEKÇİLERİYİZ
Cumhuriyet değerlerinin sonsuza kadar yaşayacağını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Cumhuriyet özgürlük, aydınlanma, şerefli bir yaşam ve onurlu bir gelecek demektir. Geleceği gören ve bizlere Cumhuriyeti armağan eden Atatürk'e ve silah arkadaşlarına şükranlarımızı sunuyoruz. İçinde bulunduğumuz bugünlerde, Cumhuriyetin değerini daha iyi anlıyoruz. Cumhuriyetin 91'inci yıl dönümü, sadece bir bayram kutlaması değildir. Bizler, Atatürk ilke ve devrimlerinin gelecek nesillere ulaştırılması için önemli bir sorumluluk taşıyoruz. Ve her adımda bunu gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Bizi yolumuzdan döndürmeye kalkanlar, Atatürk'ün sönmez ışığı ile karşılaşacaklar” dedi.

"BİZİ YENEMEZLER"
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise "Tüm Türkiye İzmir gibi, Karşıyaka gibi olduğu zaman, Türkiye, Mustafa Kemal'in Türkiyesi olacaktır. Atatürkçüleri hapse atabilirler, susturabilirler, hatta öldürebilirler ama yenemezler. Bu yolda, yorulmadan, dinlenmeden yürümeye devam edeceğiz" diye konuştu.
 
Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 2078 kez okundu
Yükleniyor...