İzmir de Ulaşım

ÖZELLEŞTİRMEDE SONA GELİNİYOR

Akp iktidarı özelleştirecek ne varsa hepsini elden çıkarmada son 10 yılda rekor kırdı.Elde kalan oto yollar ve köprülerde gitti...

18 Aralık 2012 Salı 05:47
 Köprü ve otoyollarda gişeye Koç’la Ülker oturdu
Köprü ve otoyol özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 5 milyar 720 milyon dolarla Koç Holding-Malezyalı UEM Group Berhad ve Yıldız Holding iştiraklerinden Gözde Girişim Sermayesi ortaklığı verdi. İhale onaylanırsa ortaklar, köprü ve otoyolları 25 yıl işletecek.
Son 2 yılda 4 kez ertelenen köprü ve otoyol ihalesi nihayet gerçekleşti. Yerli ve yabancı ortaklardan oluşan 3 konsorsiyumun katıldığı ihalede en yüksek teklifi 5.72 milyar dolarla Koç Holding-Malezyalı UEM Group Berhad ve Yıldız Holding iştiraklerinden Gözde Girişim Sermayesi konsorsiyumu verdi. İhale bu haliyle onaylanırsa 6.55 milyar dolarlık Türk Telekom satışından sonra en büyük özelleştirme olacak. Ortaklar, 8 otoyol ve 2 köprüden oluşan paketi 25 yıllığına işletecek.
Köprü ve otoyolların özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmesi dün yapıldı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığında (ÖİB), ÖİB Başkan Yardımcısı Osman İlter’in komisyon başkanlığında yapılan ihaleye Nurol Holding-MV Holding-Alsim Alarko-Kalyon İnşaat-Fernas İnşaat Ortak Girişim Grubu, Koç Holding-UEM Group Berhad-Gözde Girişim Sermayesi Ortak Girişim Grubu ve Autostrade Per I’Italia SPA-Doğuş Holding-Makyol İnşaat-Akfen Holding Ortak Girişim Grubu katıldı.
Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 2644 kez okundu
Yükleniyor...