İzmir de Ulaşım

3. SANAYİ SİTESİ ESNAFINA YENİ BİNA...

Bornova Oto Tamircileri Odası’nın yeni hizmet binası ve Ar-Ge merkezinin temeli atıldı. Bornova Belediyesi’nin 3. Sanayi Sitesi’nde verdiği arsa üzerine inşa edilecek binanın yapımına İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği katkı koyuyor.

06 Ocak 2015 Salı 11:51
3. SANAYİ SİTESİ ESNAFINA YENİ BİNA... 


Bornova Oto Tamircileri Odası’nın yeni hizmet binası ve Ar-Ge merkezinin temeli atıldı.  Bornova Belediyesi’nin 3. Sanayi Sitesi’nde  verdiği arsa üzerine inşa edilecek binanın yapımına İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği  katkı koyuyor.

3. Sanayi Sitesi’nde ayrı mekanlarda faaliyet gösteren Bornova Oto Tamircileri Odası hizmet merkezi ile Ar-Ge tesisleri, Şubat ayından itibaren aynı binada faaliyet gösterecek. Bornova Belediyesi’nin verdiği 195 metrekare arsa üzerine inşa edilecek bina çelik konsültasyon olarak inşa edilecek.
Yeni binada oda merkezinin yanısıra, Ar-Ge merkezine test için gelecek otomobillere yönelik 4 araç girişi, 70 kişilik eğitim salonu, teknik ve eğitim ofisleri, proje koordinasyon merkezi yer alacak. Ar-Ge merkezinde elektrik-elektronik- mekatronik araçların arıza testleri yapılacak, ayrıca uygulamalı mesleki eğitimler sürecek. 45 gün sürecek inşaat sonunda binanın Şubat ayında hizmete girmesi planlanıyor. Binanın arka bölümünde ise halı saha bulunacak.

HEDEFLER BÜYÜK 
Çok amaçlı tesisin temel atma törenine İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Zekeriya Mutlu, Bornova Oto Tamircileri Odası Başkanı Bülent İşçi, Odanın eski başkanı Uğur Dömek ile İzmir Oto Tamircileri Odası Başkanı Necdet Heppekcan ve çok sayıda sanayi sitesi sanatkarı katıldı.
Üyelerine yakışır bir binanın temelini atmanın gururunu yaşadıklarını belirten Bornova Oto Tamircileri Odası Başkanı Bülent İşçi, ‘Yeni merkezimizde otomotiv alanında verdiğimiz mesleki ve teknik eğitimleri sürdürecek,  oto mekatroniği başta olmak üzere, arıza tespiti, enjektör ve test temizliği, motorlarda kurum temizliği ve diğer alanlarda teknik hizmetleri vereceğiz. Gerektiği hallerde oto sahiplerini daha önceden kurslarımızı başarıyla tamamlamış ve sertifikalarını almış olan sanatkarlarımıza yönlendirmeye devam edeceğiz. Ulusal ve uluslararası alanlarda proje faaliyetlerine ayrı bir önem verip, üyelerimize ve kursiyerlerimize yönelik  spor faaliyetleri gerçekleştireceğiz’ dedi.
Bilgi ve Ar-ge çalışmalarının yaşanan çağda büyük önem kazandığına dikkat çeken İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu da, gelişmiş ülkelerin bu alanda önemli yatırımlar yaptıklarına dikkat çekti.
Mutlu, ‘Sert ve soğuk havaya rağmen oda üyelerinin törene katılması, bu girişime sahip çıkacaklarını gösteriyor. Hedefimiz Ar-Ge çalışmalarımızı daha üst noktaya taşımak, esnaf sanatkarların teknolojiye daha kolay ulaşımını, bilgiyi mesleğinde ve işinde kullanabilmesini sağlamak.’ diye konuştu.
BOTSO Ar-Ge Merkezi’nin bugüne kadar önemli işlevler üstlendiğini de hatırlatan Mutlu, ‘Bugüne kadar bu merkezde Türkiye’nin dört bir yanından gelen kursiyerler eğitim aldı. Yüzlerce insana belge verdik, onlar öğrendiklerini bugün işyerlerinde uyguluyorlar. Bu yeni binada da teknolojimizi geliştirip çalışmalarımızı daha verimli hale getirmek istiyoruz’ dedi. 

DEVLET DESTEĞİ 
İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ve İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ile güzel çalışmalar yaptıklarını kaydeden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ise, gönül birliği ile yaptıkları ortak çalışmaları geliştirerek sürdüreceklerini söyledi.
Almanya’da Ar-Ge çalışmalarının yatırım ve finansmanını devletin üstlendiğine dikkat çeken İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da, ‘Türkiye’de de devlet bu çalışmalara daha fazla destek vermeli. Bugün ihracat rakamlarını incelediğinizde aynı özelliklere ve miktara sahip bir Alman malı ile Türk malı arasında Alman malı lehine fiyat farkı olduğunu görürsünüz. Bu farkın nedeni bilgidir, kullanılan teknolojidir. Bizler de esnaf sanatkarın ayakta kalması için ihtiyaç duyduğu bilgi ve teknolojiyi onlara sunmalıyız. Ar-Ge merkezi ile tamirci sanatkarı ile tüketici arasında güven ilişkisini temin etmeye çalıştık, yeni merkezde daha ileri teknoloji kullanarak bu ilişkiyi pekiştirmeye çaba sarf edeceğiz’ şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve sanayi sitesi esnafı birlikte yeni binanın temeline ilk harcı döktüler.
 
Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 4088 kez okundu
Yükleniyor...