İzmir de Ulaşım

1000 ENGELLİ VATANDAŞ YÜZMEYLE TANIŞTI

Buca Belediyesi’nin engelli vatandaşların sosyalleşmesi ve boş zamanlarını daha iyi değerlendirmeleri için açtığı ücretsiz yüzme kursları devam ediyor. Bir yılda binden fazla engelli vatandaşın yüzme sporu ile tanıştığı kurslara, 9 yaş ve üstü zihinsel ve bedensel engelliler katılabiliyor. Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda deneyimli eğitmenler tarafından haftanın iki günü, günde bir saatlik eğitimlere katılan engelli vatandaşlar, spor yapabilmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyor.

12 Kasım 2015 Perşembe 11:20
1000 ENGELLİ VATANDAŞ YÜZMEYLE TANIŞTI 


Buca Belediyesi’nin engelli vatandaşların sosyalleşmesi ve boş zamanlarını daha iyi değerlendirmeleri için açtığı ücretsiz yüzme kursları devam ediyor. Bir yılda binden fazla engelli vatandaşın yüzme sporu ile tanıştığı kurslara, 9 yaş ve üstü zihinsel ve bedensel engelliler katılabiliyor.
Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda deneyimli eğitmenler tarafından haftanın iki günü, günde bir saatlik eğitimlere katılan engelli vatandaşlar, spor yapabilmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyor.

Buca Belediyesi sporun önünde engelleri kaldırıyor. İlçede ‘Engelleri sporla kaldırıyoruz’ sloganı ile çalışmalarını sürdüren Buca Belediyesi, 9 yaş üstü engelli vatandaşlara özel olarak açtığı yüzme kursunda bir yıllık süre zarfında binden fazla engelli vatandaşı yüzme sporu ile tanıştırdı.


Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda,  Salı ve Perşembe günleri günde bir saat yüzme ve kas sistemi gelişim eğitimi alan zihinsel ve bedensel engelli vatandaşlar hem eğleniyor hem de öğreniyor. Deneyimli eğitmenler eşliğinde ücretsiz olarak verilen kurslar sayesinde engelli vatandaşların suda yaptığı hareketler ile kas gelişimine de katkı sağlanıyor. 


Rehberlik Araştırma Merkezi’nden alınan engelli belgesinde belirtilen yetkinlikleri çerçevesinde verilen kurs sayesinde engelli vatandaşların kendi kendilerine yetme yetenekleri artıyor ve motivasyonları yükseliyor. Yüzme eğitimlerinden duydukları mutluluğu ve memnuniyeti dile getiren engelli vatandaşlar da kendilerine sağladığı bu hizmetten dolayı Buca Belediyesi’ne teşekkür ediyor. 
 
Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 1483 kez okundu
Yükleniyor...