İzmir de Ulaşım

YATIRIM DEĞİL, KARA PARA AKLAMA TASARISI!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Musa Çam, Türkiye’deki yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla hazırlanmış Kanun Tasarısı ile ilgili Meclis’te yaptığı konuşmada düzenlemeyle Türkiye’nin tamamen kara para cenneti hâline getirileceğini söyledi.

13 Temmuz 2016 Çarşamba 18:22
YATIRIM DEĞİL, KARA PARA AKLAMA TASARISI!     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Musa Çam, Türkiye’deki yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla hazırlanmış Kanun Tasarısı ile ilgili Meclis’te yaptığı konuşmada düzenlemeyle Türkiye’nin tamamen kara para cenneti hâline getirileceğini söyledi. 

Düzenlemenin yatırım ortamının iyileştirilmesiyle yakından ve uzaktan hiçbir ilgisinin olmadığını, yatırımların giderek azaldığını ve bunun nedenin de özgürlüklerin ortadan kaldırıldığı bir ülkede oluşan güvensizlik ortamının olduğunu ifade etti. Çam, tasarıyı AKP'nin rüşvet ve yolsuzluk çarkında elde ettiği para ve diğer değerli varlıkları sisteme sokma ve artık gizlenemeyecek boyuta gelen bu suçlardan cezalandırılmaktan kurtulmaya dönük bir çaba olarak değerlendirdi. Çarpıcı bir tespitte de bulunan Çam, “Bu yasal düzenlemeyle suç ve terör örgütü lideri yurtdışındaki varlıklarını başkasının adıyla Türkiye’ye getirebilir. Rüşvet, yolsuzluk, kaçakçılık ve benzeri birçok suçtan elde edilmiş varlıklar başka isimlerin üzerinden Türkiye’ye getirilerek aklanacaktır” dedi. 


“PANAMA BELGELERİ BAĞLANTILI PARALAR AKLANACAK!”
Düzenlemenin Türkiye'yi tam bir kara para cennetine çevireceği gibi rüşvet, yolsuzluk, kaçakçılık ve benzeri yasa dışı yollardan elde edilerek yurt dışına çıkarılan, kaçırılan para ve diğer değerli varlıkların cezasız bir şekilde Türkiye'ye getirilerek aklanmasına yol açacağını savunan Çam, düzenlemenin Panama belgeleri skandalının ortaya çıkmasından sonra gündeme gelmesine de dikkat çekti. 

Çam, şu çarpıcı açıklamaları yaptı: “Tasarı oralarda tutulamayan paraların Türkiye'ye bu yolla getirilerek hiçbir araştırma, soruşturma ve kovuşturma yapılmadan aklanmasına hizmet edecek bir düzenlemedir. Sadece Türk vatandaşları değil, yabancılar da bu şekilde yasa dışı yollardan elde ettikleri kara para ve suç gelirlerini Türkiye'ye getirip aklayabileceklerdir. Bu iktidarın çok büyük yolsuzluklara, rüşvete, suça bulaştığını bütün dünya biliyor. Bu maddeyle, yurt dışında bu konuda çok sıkıştınız ve bu sıkışıklığı aşmak için böyle bir yönteme başvurduğunuz anlaşılıyor. Anlaşılan paraları koyacak yer bulma sorunu yaşanıyor ve bu paralar şimdi içeriye taşınıyor. Bu düzenleme Türkiye'yi başta OECD olmak üzere uluslararası kuruluşlar nezdinde çok güç durumda bırakacak çünkü Türkiye tam bir kara para cenneti hâline getirilecek. Bu tasarı Türkiye'de işlerin iyi gitmediğinin temel nedeni kötü yönetim ve kötüye giden bir ekonomi olduğu gerçeği göz ardı edilerek hazırlanmış bir tasarıdır. Bu nedenle bunların tamamının düzeltilmesi hepimiz açısından önemlidir ama gelin görün ki burada bu düzenlemeyle Türkiye tamamen bir kara para cenneti hâline getiriliyor.”


 

Bu haber 1353 kez okundu
Yükleniyor...