İzmir de Ulaşım

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, 'Bütçe emekçiler için hazırlanmalı...

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri ikinci gününde sürüyor. TBMM Başkanvekili Levent Gök'ün başkanlığında toplanan Genel Kurul'da bugün Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Sayıştayın 2019 yılı bütçelerinin görüşmeleri başladı.

11 Aralık 2018 Salı 16:25
TİP Genel Başkanı Erkan Baş, 'Bütçe emekçiler için hazırlanmalı. Ama bu bütçe milyonerleri daha da servet sahibi yapmayı amaçlıyor' dedi.


 
ARTI GERÇEK - TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri ikinci gününde sürüyor. TBMM Başkanvekili Levent Gök'ün başkanlığında toplanan Genel Kurul'da bugün Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Sayıştayın 2019 yılı bütçelerinin görüşmeleri başladı.

Meclis'te grubu bulunmayan siyasi parti milletvekilleri Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın başkanlığında dün yapılan oturumda söz alamamıştı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, söz verilmemesini eleştirmişti. Meclis Başkanvekili Levent Gök, bugünkü oturumda grubu bulunmayan siyasi partilere de söz vereceğini duyurdu.

'BU BÜTÇE MİLYONLARIN DEĞİL, MİLYONERLERİN'
AKP milletvekillerinin ardından söz alan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, "Bütçe esas olarak halkın, emekçilerin, yoksulların gelirleriyle oluşturulmuş mali tabloyu ifade ediyor. Ya milyonerlere hizmet eden ya da milyonlarca emekçiye, yoksula hizmet eden bütçeler yapılır. Biz bütçenin milyonlarca emekçi için hazırlanması gerektiğini düşünüyoruz. Ama bugünkü bütçe milyonerleri daha da servet sahibi etmeyi amaçlayan, emekçiden alıp zenginlere aktaran bir bütçedir. Bu bütçenin özeti şudur; Halktan alacağız Saray’a vereceğiz" diye konuştu.

'TEK ADAM BÜTÇESİ'
Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde hazırlanan ilk bütçeyi 'tek adam bütçesi' olarak tanımlayan Baş, bütçenin Saray'dan geldiği şekliyle, virgülüne dahi dokunulmadan komisyonlarda kabul edildiğini ve Genel Kurul'a geldiğini söyledi. Baş, bütçeyi 'emekçi düşmanı ve antidemokratik' olarak niteledi.

'İNSANLAR MECLİS KAPISINDA KENDİNİ YAKIYOR'
AKP milletvekilleri ve bakanlara işaret ederek, "Harikalar diyarı anlatıyorlar" diyen Erkan Baş, insanların Meclis kapısında kendisini yaktığını, atanamayanların intihar ettiğini hatırlattı.

AYBAR'IN KONUŞMASINI HATIRLATTI
AKP'nin 16 yıldır iktidarda olmasına rağmen kürsüye çıkan milletvekillerinin muhalefete saldırdığını belirten TİP Genel Başkanı, 1967'de TİP Başkanı Mehmet Ali Aybar'ın Meclis'teki bütçe görüşmeleri sırasında sarfettiği, "Dünyada hangi parlamentoda muhalefet bütçe eleştirisi yaptığında iktidar muhalefeti suçlayarak yanıt verir! Mussolini İtalyası'nda faşist diktatörlüğü kurmak için bu yola başvurmuşlardır. Hitler Reichstag ile aynı yolu denemiştir. Tarih gösteriyor ki bizim iktidarımız da aynı yolu tercih etmiş" sözlerini hatırlattı.

'ERGENEKON SAVCILARI HAPİSTE, BİR TANESİ SARAY'DA'
Baş, Ergenekon duruşmaları başladığında "Silivri'de hukuk yok, kumpas uygulanıyor" dediklerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise 'davanın savcısıyım' dediğini hatırlatarak, "Şimdi Ergenekon savcıları, hakimleri hepsi hapishanede. Bir tanesi Saray'da. Sizi uyarıyorum, muhalefetin sözünü dinleyin" diye konuştu.

AKP'Lİ MUŞ: ERDOĞAN SAVCI DEĞİLDİR
Baş'ın bu sözleri üzerine AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş sataşma olduğunu belirterek söz aldı. AKP'nin 16 yıldır seçimle iktidara geldiğini söyleyen Muş, "Tek başınıza olsanız da sesinizi parlamentodan duyurma imkanına sahip olmanıza rağmen Hitler ve Mussolini ile kıyaslamanız kabul edilemez. Türkiye'de hiç seçim yok gibi benzetmeye gitmeniz kabul edebileceğimiz bir şey değil" dedi. Muş, Ergenekon davaları konusunda ise "Geçmişte yaşanan hadiseler hukuk çerçevesinde çözüme kavuşturuluyor. Türkiye hukuk devletidir. Erdoğan seçilmiş cumhurbaşkanıdır, savcı değildir" ifadelerini kullandı.

'BURADA KONUŞMAMIZ SİZİN LÜTFUNUZ DEĞİL'
TİP Genel Başkanı Erkan Baş bunun üzerine tekrar söz alarak, Meclis'te konuşmalarına ilişkin "Bu sizin bahşettiğiniz bir şey değil, AKP'ye rağmen demokrasinin özgürlüklerin hâlâ kırıntılarını yaşıyorsak bu mücadele eden milyonlarca insanın başarısıdır" dedi.

Baş, ayrıca "Savcının Erdoğan olduğunu ben değil kendisi söyledi. Davanın bütün savcıları hakimleri FETÖ kumpası parçası olduğu için cezaevinde. Bir tek Erdoğan Saray'da" ifadelerini kullandı.

'HİTLER DE SEÇİMLE GELMİŞTİ'
Baş, seçimler konusunda ise şaibeler ile eşitsizlikleri hatırlatarak, "Hitler de seçimle geldi. Seçimle geldiyseniz bu halk sizi göndermeyi de bilecektir" dedi.

AKP'li Muş'un, böyle bir uygulamanın iç tüzükte yer almadığını belirtmesi üzerine Meclis Başkanvekili Gök'e, iç tüzük hükümlerini özgürlükçü ve adil bir yaklaşım çerçevesinde değerlendirdiğini söyledi. Gök, Saadet Partisi ve BBP milletvekillerine de söz vereceğini beirtti.


Kaynak:Artı Gerçek
 

Bu haber 6541 kez okundu
Yükleniyor...