İzmir de Ulaşım

PEKİ HASAN CEMAL SÖYLERMİSİN BU NEDİR?

Hasan Cemal, şu AKP ye biat eden, meşhur "Tank Sesi ile Uyanmak" ın yazarı Hasan Abi (! kimin abisi ise) parasız eğitim için mücadele eden iki öğrenciyi konu etmiş köşesinde...

04 Ekim 2011 Salı 07:27
 İyi etmiş denebilir.Ama kazın ayağı böylemi?
Biri Şili biri is Türkiye'de olan parasız eğitim için gündemdeki öğrenciler.Şili deki öğrenci arkasında kitle desteğini alarak Bakanla masaya oturuyor...Diğeri Berna ve Ferhat 17 aydır ceza evinde.
Cemal aga bunu sorgulayıp soruyor Şili mi demokrasi, Türkiye mi? diye bitiriyor yazısını...

E demezlermi Cemal aga Şili de de vardır mutlaka bir şeyler ama orada Hasan Cemaller çok azdır kim bilir bundan olmasın?

Bu durum Türkiye'de olduğunda sen ne yazdın?
Yazdında yalakalık yaptığın adres seni dikkate aldımı?
Sen olmazsan daha iyi olur belki.
Ve belkide kirletmesen bu haber nasıl olur?

İnsanlarda bir az ar olmalı utanma olmalı.Hepten salak sanmamalı insanları.
Cemal aga tarih dedikleri kitap her kesin gönlüne göre yazılmıyor.Kimsede yazmıyor işin doğrusu.O yaşananları somut süzgecinden süzerek kalanları alıyor sayfasına.Onun ne yazanı oluyor nede yaz diye dikte edeni.Bu dikte işini bilirsin.Bir güç yaz der yazarsın.İşte o burada olmuyor Cemal aga...Soyu sopu da bunda torpil olmuyor.
Çok soylular soysuz diye geçiyor.
17 aydır "Parasız Eğitim" istedikleri için cezaevinde bedel ödeyen bu iki genç ne yazık ki, parasız eğitime ihtiyacı olanlar tarafından unutuluyor.Sanki fırından kendi adlarına ekmek istemişler gibi.Oysa o gençler herkes için ğitimin parasız olması adına bu gün o zindandalar.

Bu gün okula giden tüm gençler yarın utancak zamanınızı yaşayacağınızdan kuşkunuz olmasın.Mutlu çocuklarınız bir gün sizlere soracak; Baba, Anne sizin öğrenci olduğunuz zaman bu mücadelenin neresindeydiniz? diye.Bu soruya cevabınız ne olacak?
Yoksa mutlu günlerin geleceğine inancınız yok mu?











 

Bu haber 3101 kez okundu
Yükleniyor...