İzmir de Ulaşım

İŞGALCİLERE İNAT YAR-SEN KURULDU

Yar-Sen kuruluş dilekçesini vererek buna karşı ortaya serilecek hukuksuzlukları tanımadıklarını öncelikle haykırdılar.Bu bir karşı duruştur.Direnişin demokratik son kalesidir.DİRENECEĞİZ !!!

18 Kasım 2012 Pazar 22:11
Örtülü bir iç savaşın yeni yüzünü henüz anlayamadığımızdan mıdır, yoksa saflığımızdan mı, bilinmez ama gördüklerimiz artık berraklaşıyor.

Ancak düşman işgalinde olabilecek bir süreci yaşıyoruz.

Ülke sathında üç tip tür var korkaklar, işbirlikçiler ve direnenler..

Kurulan mahkemeler adeleti değil taraf olduğu hainlerin çıkarlarını ve ülkenin yıkımı yolunu açmaya çalışıyor.
Çözüm değil, çözümsüzlüğü dayatıyor.
İşin aslı adelet değil adeletsizliği bastırıyor.

Bu kadar alenen yaşanan işgal mahkemelerinin karşısında bir avuç yürekli yurtsever mücadele veriyor.
Bunlardan bir Ömer Faruk Eminağaoğlu...

"Yar-Sen in kuruluş dilekçesini vererek buna karşı girişilecek hukuksuzluğu tanımadığını ifade ediyor.
İlerde göreceğiz safca gidip zindanlara girip adelet uman deneyimsiz devlet görevi ifa edenlerde yaşayacağız "Mahkemeleri tanımamak" gibi haklı gerekçeleri öne sürecekler.Her ne kadar geç kalınmış olsada bu aşamaya gelmeleri için yaşayıp anlamaları gerekecekmiş demek ki.
Mahkemelerde görevli yargıçlar, Türkiye çapında örgütlenecek bir yargıç sendikası kurabilmek için Ömer Faruk Eminağaoğlu öncülüğünde harekete geçerek Cuma günü kuruluş dilekçelerini verdiler. Konu üzerine açıklama yapan Yargıçlar Sendikası, kanuna göre kuruluş dilekçesini vermiş oldukları andan itibaren tüzel kişiliklerinin tanınma zorunluluğunun olduğunu ve idarenin keyfi uygulamalarını tanımadıklarını söylediler.

Yargıçlar Sendikası açıklamasında şunları söyledi: "Sendikalar, izne tabi olmadan kuruluş evrakının mülki amirliğe verilmesiyle tüzel kişilik kazandığından, evraktan da görüleceği üzere, tüzel kişilik kazanan sendikamızla DEMOKRATİK HUKUK DEVLETİ kuralları içinde, mevcut sorunlara yönelik mücadeleye devam edilecektir. Bunun dışında idarenin keyfi ve engellemeye yönelik işlemleri, hiç bir hukuksal değer taşımadığı gibi, onların hukuksal ve cezai sorumluluğunu doğurmaktadır."

Sendika, kuruluş dilekçesini de kamuoyuyla paylaştı." [Odatv]

İşte Kuruluş Dilekçesi ve İmza sahibi Yurtseverler

Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 5174 kez okundu
Yükleniyor...