İzmir de Ulaşım

İNCE:O FAŞİSTİ SUSTURMAK İÇİN BURADAYIM

Kurultay konuşmasını yapan CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce, genel başkan seçilmesi halinde parti tüzüğünde değişikliğe gidileceğini ve iki seçimde başarısız olan genel başkanın istifa etmek zorunda kalacağını söyledi.

05 Eylül 2014 Cuma 13:36
İNCE:O FAŞİSTİ SUSTURMAK İÇİN BURADAYIM 


Kurultay konuşmasını yapan CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce, genel başkan seçilmesi halinde parti tüzüğünde değişikliğe gidileceğini ve iki seçimde başarısız olan genel başkanın istifa etmek zorunda kalacağını söyledi.
CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce, Olağanüstü Kurultay'da konuşma yapıyor. İnce konuşmasına, "Acıyı bal eyledik" şiiri ile başladı.
İnce'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:
Bak şu insanların güzelliğine / kaşı destan / gözü destan / elleri kan içinde
Kör olasın demiyorum / kör olma da / gör beni
Damda birlikte yatmışız / öküzü hoşça tutmuşuz / koyun değil şu dağlarda / san kendimizi gütmüşüz / hor baktık mı karıncaya / kırdık mı kanadını serçenin / vurduk mu karacanın yavrulusunu / ya nasıl kıyarız insana
Sen olmasan öldürmek ne / çürümek ne zindanlarda / özlem ne ayrılık ne / yokluk ne yoksulluk ne / ilenmek ne dilenmek ne / işsiz güçsüz dolanmak ne / gün gün ile barışmalı / kardeş kardeş duruşmalı / koklaşmalı söyleşmeli / korka korka yaşamak ne
Kahrolasın demiyorum / kahrolma da / gör beni
Kanadık toprak olduk / çekildik bayrak olduk / döküldük yaprak olduk / geldik bugüne
ESARETİ HUKUKLA BOĞMAYA KARARLI OLDUĞUMU HAYKIRMAK İÇİN BURADAYIZ
Umut inanmaktır. Umut inandırmaktır. Yaşama şekil vermektir umut. Umut geleceğe hazırlanmaktır. Umut varsa zorluk, bahane yoktur. Bizim için imkansız yoktur. Biz sözün içinde yürek varsa o yürekte bir alev varsa o alev vatan sevgisiyse zorluk, bahane, engel yoktur. 
Bütün acıları dindirmeye, bütün gözyaşlarını sildirmeye, umutları yeşertmeye, yarınlarımızı çaltırtmamaya, esareti akılla, hukukla boğmaya kararlı olduğumuzu haykırmak için buradayız.
BEN GENEL BAŞKAN OLURSAM...
Genel başkan olduğumda genel merkezin ışıkları sabaha kadar yanacak. Onun için buradayım. Seçim akşamları genel merkezin önünü bayram yerine döndürmek için bu kürsüdeyim. 15 yaşındaki 
Çocuklarımızı istemedikleri okullara kaydedenleri iktidardan uzaklaştırmak için buradayım. Özgürlük diyenleri gazlatmamak için buradayım.
Cumhurbaşkanı'nı Yüce Divan'a göndermek için buradayım.
BAŞARISIZ OLAN GİDER...
Artık bu partide genel başkanın ne zaman çekileceği tartışılmayacak. Tüzükte yazılacak. Tüzük diyecek ki; genel başkan olduktan sonra ilk iki seçimde partiyi birinci parti yapamazsan gidersin; gidersin! Bu sayın Kılıçdaroğlu için de geçerli olacak benim için de geçerli olacak. İlk iki seçimde birinci yapamayan gider.
'SAĞ' ELEŞTİRİSİ: YAZIKLAR OLSUN
Seçmene diyoruz ki; ben sağcı değilim ama seni kandırmak için bu sağcıyı öne sürdüm hadi gel oltaya diyorsun. Biz bu toplumun sol değerlerle daha mutlu, başarılı olacağına inanıyoruz. Şimdi size söylüyorum; Cumhuriyet'i kuran parti, başkentinde kenti kadrolarından bir aday bulamıyorsa yazıklar olsun. Ben şimdi, CHP'nin Parti Meclisi'ne girersem  beni CHP'li zannederler diyen birini aday yapıyorsam, hepimize yazıklar olsun.
ECEVİT NASIL YÜZDE 42 ALDIYSA BİZ DE ÖYLE ALABİLİRİZ
Biz nasıl oy alacağız? Nasıl sağdan oy alacağız? Bireyi önemseyerek, farklılıklara saygı duyarak... Sorunların çözümüne katkı sağlayarak, herkesin; sağcının-solcunun oyunu alabiliriz. Kendimiz olarak alabiliriz. Ecevit yüzde 42'yi nasıl aldıysa biz de öyle alabiliriz.
1950'DE AYRILDINIZ, ŞİMDİ DÖNDÜNÜZ
Merkez sağdan gelen arkadaşlarıma sesleniyorum... Cumhuriyet ilkeleri konusunda, laiklik konusunda, Atatürk konusunda, yaşam biçimi konusunda hiç bir farkımız olmayan bu arkadaşlarıma sesleniyorum. 1950'de ayrıldınız, yeniden aynı ırmağa döndünüz; bu kadar. Bizler bu yolculukta sosyal demokrasinin evrensel ilkelerine uyan bir toplumu kurmak istiyoruz.
"EKMELEDDİN İHSANOĞLU" ELEŞTİRİSİ
Kılıçdaroğlu, "risk aldım" dedi. Risk almakta kazanma ihtimali vardır. Ben Ekmeleddin İhsanoğlu adını duyduğum anda yüzde 100 başarısız dedim. Bu risk değil. İhsanoğlu'nun adaylığı öngörüsüzlük, siyaseti bilmemektir.
Kılıçdaroğlu'nun namuslu bir adam olduğundan hiç şüphem yok ama cumhurbaşkanlığını hediye etmiştir.
O FAŞİST LİDERİ SUSTURMAK İÇİN BURADAYIM
Ben balkondan konuşan o faşist lideri susturmak için buradayım. Benim amacım muhalefet genel başkanlığına razı olmak değil... Ben aydınlık yüzleri, vali, kaymakam, genel müdür atamak için buradayım.
2015 KÖPRÜDEN ÖNCE SON ÇIKIŞ
2015 seçimlerim bir kader seçimi olacaktır. Köprüden önce son çıkıştır bu seçim. CHP yüzde 24 oy alırsa, Erdoğan başkan olacak. Ondan sonra CHP’ye kimin başkan olacağının hiçbir önemi olmayacak.
 
Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 1092 kez okundu
Yükleniyor...