İzmir de Ulaşım

Gürer, cinsel istismarların önlenmesi için Meclis Araştırması istedi

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, son yıllarda özellikle okullarda cinsel taciz olaylarındaki artışı TBMM gündemine taşıdı. Gürer, öğrencilerin cinsel taciz ve istismara maruz kalmalarının önlenmesi için Meclis Araştırma Önergesi verdi.

19 Haziran 2017 Pazartesi 16:22
Gürer, cinsel istismarların önlenmesi için Meclis Araştırması istedi


CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, son yıllarda özellikle okullarda cinsel taciz olaylarındaki artışı TBMM gündemine taşıdı. Gürer, öğrencilerin cinsel taciz ve istismara maruz kalmalarının önlenmesi için Meclis Araştırma Önergesi verdi. 

CİNSEL İSTİSMAR SON YILLARDA ARTIŞ GÖSTERDİ
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Araştırma Önergesinde, 2015-2016 yıllarında ülkemizde farklı bölgelerde eğitim öğretim alan bazı öğrencilerin cinsel taciz ve istismar olayları ile karşılaştıklarını anımsattı. Mağdur çocukların ve ailelerinin üzerinde telafisi olası olmayan sorunların oluştuğuna dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, “Sorunun sonuçlarının telafisi değil sorunun oluşmadan önlenmesi için çalışmalarda bulunulması gerektiğini belirtti


ÖNLEME ÇALIŞMALARI HER KESİMİ KAPSAMALI
Önleme çalışmalarında yapılması gerekenlerin kapsamlı ve her kesimi içeren bir çalışma olması gerektiğini vurgulayan Gürer, bu bağlamda sorunun ülke genelinde kapsayıcı bir yaklaşımla ele alınarak değerlendirilmesi ve gözlenerek konuya daha çok dikkat çekecek çalışmalarda bulunulmasını istedi. 

SORUNLAR İLGİLİ CİDDİ MÜCADELE ŞART
Özellikle eğitim alan çocuklarda son yıllarda karşılaşılan cinsel taciz ve istismar sorununun çok ciddi mücadele gerektirdiğine işaret eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ Bu sorunun tümden ortadan kalkması için aile, eğitmen başta olmak üzere servis şoföründen bakıcısına kadar her kesimin bilinç düzeyinin oluşması önemlidir. Önleyici programlar dâhil yasal düzenlemelere kadar yapılması gerekenler vardır. Eğitim ve eğitilmiş eğitimci sorununun aşılması da önemsenmelidir. Ülkemizde daha çok eğitmen yetişmesi okul odaklı önleme çalışmalarında büyük fayda sağlayacaktır. Sorunların aşılmasında eğitim, yöntem, iletişim çok ciddi çözümcü yoldur. Önleyici eğitim programları yalnız çocuklar için değil aile bireyleri içinde verimli kılınmalıdır. Rehber eğitmenlerin cinsel istismar ve taciz yanında çocuklara yönelebilecek farklı olumsuzluklar konusunda da yeterli eğitimi almış olmaları özellikle önemlidir. Çocuklara yönelik eğitim gelişim düzeylerine uygun içeriklerde tasarlanmalıdır. Öğretmenler ve öğretmen adaylarının bu anlamda eğitilmesi olumsuz örneklerin yaşanmasını önleyecektir” dedi.

TOPLUM BİNİÇLENDİRİLMELİ
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Cinsel istismarda caydırıcı cezai yaptırımlarının uygulanması, cinsel istismara maruz kalan çocuklara ve ailelerin psikolojik destek sağlanmasının önemine dikkat çekerek, “M.E.B ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bu bağlamda çalışmaları ve işbirliği dahil yapılmakta olan çalışmaların da değerlendirilmesi faydalı olacaktır. Sorun oluştuğu ya da yaşandığında değil öncesi için yapılması gerekenler ele alınmalıdır. Gözlemevleri ve yurtlarda bu kapsamda yerinde görülerek takipçi bir süreç üretilebilir. Meclis araştırması ile toplumun bilgilenmesi, bilinçlenmesi adına önemli bir görev üstlenmiş olacaktır. Çünkü eğitim yanında kamuoyu bilgilendirilmesi de soruna duyarlılık yaratacaktır. Sorun var olduğuna göre oluşması, artma nedenleri araştırılmalı ve çok geniş bir tabanlı katılım ile farklı kesimlerle de sağlanabilecek işbirliği ile sorunun yok edilmesi için işbirliği geliştirilmelidir” ifadelerini kullandı. 
 
Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 975 kez okundu
Yükleniyor...