İzmir de Ulaşım

FUAT AVNİ'NİN SEÇSİS İDDİASI MECLİS'TE

Sezgin Tanrıkulu, Fuat Avni'nin SEÇSİS ile ilgili iddiasını TBMM'ye taşıdı.

23 Eylül 2015 Çarşamba 16:38
FUAT AVNİ'NİN SEÇSİS İDDİASI MECLİS'TE 


Sezgin Tanrıkulu, Fuat Avni'nin SEÇSİS ile ilgili iddiasını TBMM'ye taşıdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Avrupa’da devlet kurumlarında yasaklandığı iddia edilen SEÇSİS’in güvenliğinin tartışmalı olduğunu belirterek, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından uygulanan, Bilgisayar Destekli Merkezi Seçmen Kütüğü Sistemi Projesi’nin (SEÇSİS) temel amacının, yasalara uygun olarak seçmen vatandaşın eksiksiz belirlenmesi, mükerrer yazımın önlenmesi, listelerin hazırlanması, seçmenin kolay, hızlı oy vermesi, seçimin çabuk sonuçlanması, itirazların en aza indirilmesi ve seçim sonuçlarının güvenli gerçekleştirilmesi olduğunu anımsatan Tanrıkulu, şunları kaydetti:


“YAZILIM, BAĞIMSIZ TEKNİK BİR GRUP TARAFINDAN İNCELENMELİ”
“Bu uygulamanın aynı zamanda elektronik seçime geçişin temelini oluşturacağı ifade edilmektedir. Bu konu hakkında son günlerde basında çıkan haberlerde bazı bilgisayar mühendislerinin iddialarında ‘YSK’nın güvenliği çok tartışmalı olan bir işletim sistemi kullandığını, bu sistemin Avrupa’da devlet kurumlarında yasaklandığı’ bildirilmekte ve SEÇSİS adı verilen yazılımın bağımsız bir teknik grup tarafından incelenmesi, raporu da kamuoyu ile paylaşılması istenilmektedir. Basında çıkan bu iddialar ve vatandaşlarda oluşan seçimlerde hile şüphesine neden olan bu endişeleri ortadan kaldıracak çalışmaların ve şeffaf bir yapının oluşmasını sağlayacak çalışmaların acilen yapılması gerekmektedir.”
 
Haber Kaynağı: gerçekgündem

Bu haber 1052 kez okundu
Yükleniyor...