İzmir de Ulaşım

“DHKP-C TERÖRÜ DANIŞTAY VE DİNK CİNAYETLERİNE BENZER ŞOK ETKİ İÇİNDİ”

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, İstanbul Adliyesi’nde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın katledildiği olay konusunda, İçişleri Bakanı Öztürk tarafından cevap verilmesi istemiyle bir soru önergesi verdi.

10 Nisan 2015 Cuma 11:32
“DHKP-C TERÖRÜ DANIŞTAY VE DİNK CİNAYETLERİNE BENZER ŞOK ETKİ İÇİNDİ”


“BU ŞEYTANİ KURGU KİME YARAR?”
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, İstanbul Adliyesi’nde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın katledildiği olay konusunda, İçişleri Bakanı Öztürk tarafından cevap verilmesi istemiyle bir soru önergesi verdi.

Çıray önergesinde, “Alnına silah dayanan savcımız Berkin Elvan davasının adaletli ilerlemesi ve olayın hükümlüsü polisin bulunması ve yargılanması için en çok çaba sarf eden savcı idi. Eyleme böyle bir savcının maruz kalması çok tuhaf değil mi?” dedi. Bu terör olayında şeytani bir kurgunun açıkça kendini gösterdiğini belirten Çıray, “DHKP-C örgüt elemanlarının bu eylemi yapmaları, Bu terör eylemi şehit olan Savcımız ve ailesine verdiği onulmaz zarar dışında sonuçları itibarı ile başka kimlere zarar verecektir? Kimlere ve nelere fayda sağlayacaktır?” diye sordu.
TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNE ŞİDDETLE KARŞIYIZ
Türkiye, tarihinin en hayati seçimlerine görülmemiş olağanüstülükte koşullarda girdiğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “Ülkeyi karanlığa gömen elektrik kesintisi ve annesi partizan kalabalıklara yuhalatılan Berkin Elvan’ın masum isminin karıştırıldığı ve kanla noktalanması için adeta her türlü ihmalin gösterildiği anlaşılan terör hadisesi bu olağanüstülüğün vahim tezahürleri oluşturmaktadır,” dedi.  Ne amaçla yapılmış olursa olsun terörün her türlüsüne şiddetle karşı olduklarını vurgulayan Çıray, “Ancak her terör eyleminin bir amacı olduğu da bilinen bir gerçektir. Savcımızın vahşice şehit edildiği bu terör olayında şeytani bir kurgu açıkça kendini göstermiştir. Bu tür eylemlerde anlayabilen kişilerin zihnini bulandıran şeyler vardır. Tüm Türkiye’de elektriklerin kesilmesi ve aynı gün DHKP-C’nin menfur eylemi yapması, belli ki insanımız üzerinde Danıştay ve Hrant Dink cinayetlerine benzer bir şok etki yaratmayı amaçlamaktadır,” iddiasında bulundu.
TBMM Başkanlığına verdiği önergesinde Çıray İçişleri Bakanı’na şu soruları yöneltti:

BAŞBAKAN CHP’YE ÇATARAK NE YAPMAK İSTEDİ?
Türkiye’yi dış politikada stratejik bataklığa gömülmesinin sorumlusu “Gölge Başbakan’ın”  Berkin Elvan’ın acılı anısı üzerinden gelişen terör hadisesinin faturasını tam bir ahlak dışı bir tutumla CHP’ye kesmeye kalkışması ve bunu da Türkiye’yi mutlak bir polis devletine dönüştürecek iç güvenlik yasasını savunarak yapması olayın mahiyeti bakımından bir ipucu olabilir mi?

GÖREVİNİ YAPAN SAVCI’NIN KATLEDİLMESİ TUHAF DEĞİL Mİ?
Katledilen savcının Berkin Elvan davasının adaletli ilerlemesi ve olayın hükümlüsü polisin bulunması ve yargılanması için en çok çaba sarf eden kişi olması bu eylemin amacı konusunda çelişki yaratmıyor mu?

YETKİLİLER TARAFINDAN “BERKİN, ÇAPULCU(GEZİCİ) VE DHKP-C ” SÖZCÜKLERİNİN BİR ARADA KULLANILMASININ AMACI NE?
Yetkililer tarafından “Çapulcu(Gezici) ve DHKP-C ” gibi sözcüklerin aynı cümle içerisinde kullanılarak verilen mesajlar bütününün amacı nedir? Bu terör eylemi şehit olan Savcımız ve ailesine verdiği onulmaz zarar dışında sonuçları itibarı ile başka kimlere zarar verecektir? Kimlere ve nelere fayda sağlayacaktır?

NEDEN TAKİP EDİLMEDİLER?
Savcıyı öldüren teröristler Şafak Yayla (1991) ile Bahtiyar Doğruyol’un (1987)Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nden arkadaş oldukları anlaşıldı. Yayla iki yıl önce canlı bomba olduğu iddiasıyla tutuklanmış, 3 ay önce çıkmış. Teröristlerden Şafak Yayla’nın abisi Mehmet Yayla, 19 Mart 2013'te Ankara'da Adalet Bakanlığı ve AKP Genel Merkezi'ne lav silahları ve roketatarlarla saldıran iki kişiden biriydi. Bahtiyar Doğruyol ise bir yıl önce cezaevinden tahliye olmuş. Her iki eylemcinin de öncelikle takip edilmesi gerekenler listesinde oldukları açıklandı. Bu dikkat çekici ilişkiler ağına rağmen MİT başta olmak üzere devletin istihbarat örgütleri neden bu teröristleri takip etmediler? Burada görevi ihmal söz konusu mudur?

İTİHBARAT ÖRGÜTLERİ HANGİ BULGULARA ULAŞTI?
Başta Polis İstihbarat ve MİT olmak üzere, istihbarat örgütleri eylemin asıl amacına yönelik hangi bulgulara ulaştı? 
 
Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 1082 kez okundu
Yükleniyor...