İzmir de Ulaşım

DEVLET ADINA AYIP DEĞİL MİDİR?

TSK’nın Fırat Kalkanı Harekatı sırasında ağır yaralanan Uzman Çavuş Akif Güleç’in Gaziantep devlet hastanesindeki ilk müdahalenin ardından, GATA’daki yanık merkezine yatırılması istenmiş, ancak GATA yetkilileri tarafından, ‘’Yanık merkezinde yer olmadığından, Ankara’da başka bir hastaneye başvuru yapılması önerisinde bulunulmuştur’’ şeklinde cevap verilmişti. Bunun üzerine bir başka hastaneye sevk edilen Uzman Çavuş Güleç, götürüldüğü hastanede şehit olmuştu.

30 Eylül 2016 Cuma 13:21
DEVLET ADINA AYIP DEĞİL MİDİR?


TSK’nın Fırat Kalkanı Harekatı sırasında ağır yaralanan Uzman Çavuş Akif Güleç’in Gaziantep devlet hastanesindeki ilk müdahalenin ardından, GATA’daki yanık merkezine yatırılması istenmiş, ancak GATA yetkilileri tarafından, ‘’Yanık merkezinde yer olmadığından, Ankara’da başka bir hastaneye başvuru yapılması önerisinde bulunulmuştur’’ şeklinde cevap verilmişti. Bunun üzerine bir başka hastaneye sevk edilen Uzman Çavuş Güleç, götürüldüğü hastanede şehit olmuştu.  CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, yaşanan bu vahim ve utanç verici hadiseyi TBMM’ye taşıdı. Bayır, Başbakan Binali Yıldırım’ın yazılı olarak cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, ‘’Başka hastaneye sevk edilmeyi beklerken de şehit olan, askerlerin olduğu doğru mudur? Devlet hastanesi olan GATA’da önceliğin askerimize verilmemesinden kaynaklı can kayıplarının yaşanması büyük bir hata değil midir? Devlet hastanesine dönüştükten sonra kaç gazi ve askerin tedavi olma isteği geri çevrilmiştir? GATA’da yer bulamaması nedeniyle şehit düşen asker sayısı kaçtır? KHK’larla birlikte bir darbede GATA üzerinden asker ve gazilerimize vurulmuş sayılmaz mı? Gazi ve askerlerimizin hastane kuyruklarında bekletilmesi ve kabul edilmemesi devlet adına ayıp değil midir? Bu kararı tekrar gözden geçirmeyi düşünüyor musunuz?’’ sorularını yöneltti.

                                   

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
15 Temmuz darbe sürecinden yaralanarak TSK’nın en nitelikli kurumlarının içini boşaltmaya çalışan AKP hükümeti, bu uygulamasıyla en büyük darbelerden birini de  GATA’ya (Gülhane Askeri Tıp Akademisi) vurmuştur. GATA’nın yapısını tümüyle değiştirerek normal bir sivil hastane haline getiren AKP hükümeti, bu vesileyle de yaralı askere ve gaziye sivil muamelesi yapılmasına göz yummuştur.
KHK ile yapılan bu değişiklik sonucu TSK adına bir skandal yaşanmıştır. Şöyle ki, IŞİD 6 Eylül tarihinde Fırat Kalkanı Harekatı sırasında bir Türk tankına roketli saldırısı düzenleyip 3 askerimizi şehit etmiştir. Bu saldırıda ağır derecede vücudu yanan Uzman Çavuş Akif Güleç, Gaziantep’te devlet hastanesine kaldırılmıştır. Bu hastaneden Ankara GATA’ya yazı yazılarak, yaralı askerin GATA’daki yanık merkezine yatırılması istenmiştir. Ancak Sağlık Bakanlığı’na bağlı yeni ismiyle Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi şöyle içler acısıdır bir yanıt vermiştir: Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanık merkezinde yer olmadığından, Ankara’da başka bir hastaneye başvuru yapılması önerisinde bulunulmuştur.  Bunun Üzerine Adana Numune ve Eğitim Araştırma Hastanesi’ne götürülen Uzman Çavuş Güleç burada şehit olmuştur.


Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

1. Bürokratik prosedürler yüzünden günlerce tam teşekküllü olmayan hastanelerde beklemek zorunda kalan yaralı askerlerden bazılarının sevk edilmeyi beklerken şehit düştüğü doğru mudur? 

2. Neredeyse bir şavaş ortamında bulunan ülkemizde en büyük can kayıpları askeriyede yaşanmaktadır. Eskiden GATA’nın önceliği özellikle yaralı askerler ve gazilerimizdi. Şimdi sıradan bir devlet hastanesi olduğu için askere bir öncelik olmaması ve can kayıplarının yaşanması büyük bir hata değil midir?

3. Yaralı askerin en büyük güvencelerinden biri olan GATA’nın sivilleşme adı altında işlevini yitirmesi sonucu, kaç yaralı askerin ve gazinin tedavi isteği her ne sebeple olursa olsun bu hastanece geri çevrilmiştir? KHK uygulanmaması ile GATA’da yer bulunamaması sonucu şehit düşen asker sayımız nedir?

4. KHK’lerle TSK’nın emir komuta zinciri altüst edilirken, bir darbede GATA üzerinden yaralı asker ve gazilerimize vurulmuş sayılmaz mı? 

5. Bu ülke için canını vermekten çekinmeyen TSK personelinin özellikle de yaralı asker ve gazilerinin hasta kuyruklarında bekletilmesi ve hastaneye kabul edilmemesi devlet adına bir ayıp değil midir? Bu kararı tekrar gözden geçirmeyi düşünmez misiniz?
 
Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 1331 kez okundu
Yükleniyor...