İzmir de Ulaşım

CHP’Lİ SINDIR: “MİLLETİMİZE VE İZMİR HALKINA SAYGISIZLIK EDİLMİŞTİR!”

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Menderes ilçesinin Efemçukuru köyünde faaliyet gösteren ve kapasite artırımı için ÇED Raporu mahkemece iptal edilen Altın Madeni ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığında gerçekleştirilen İnceleme Değerlendirme Komisyon Toplantısına katıldı.

21 Ağustos 2015 Cuma 12:03
CHP’Lİ SINDIR: “MİLLETİMİZE VE İZMİR HALKINA SAYGISIZLIK EDİLMİŞTİR!” 


CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Menderes ilçesinin Efemçukuru köyünde faaliyet gösteren ve kapasite artırımı için ÇED Raporu mahkemece iptal edilen Altın Madeni ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığında gerçekleştirilen İnceleme Değerlendirme Komisyon Toplantısına katıldı. 

Toplantıda kendisi dahil komisyon üyesi olmayanların toplantı salonu dışına çıkarılmak istenmesine tepki gösteren Sındır; “Beni toplantı salonundan dışarıya çıkmaya davet etmeniz, bana değil, vekili olduğum İzmir Halkına yapılan bir saygısızlıktır” dedi.

“TAM BİR GARABET…”
TÜPRAG Metal ve Madencilik şirketi tarafından işletilen altın madeni kapasite artırımı için yapılan girişimlerin yargıdan geri döndüğünü belirten Sındır; “Ortada bir yargı kararı var. Geçtiğimiz Nisan ayında mahkeme verdiği karar ile 2012 yılında alınan ÇED Olumlu Raporunu iptal etmiştir. Yargı kararına rağmen ve böyle bir karar hiç yokmuş gibi davranarak yeni bir ÇED sürecini başlatmak, hukuku hiçe saymaktır, mahkeme kararına direnmektir, devlete meydan okumaktır ve suçtur. Hukuk devleti olduğu Anayasa ile güvence altına alınmış bir ülkede yaşıyoruz. Her kişi ve kurum yargı kararlarına saygı göstermek ve gereğini yapmak zorundadır. Şimdi burada garabet bir durum söz konusu. Ve bu garabet resmi kurum ve kişiler eliyle yürütülmektedir” dedi.

“KAPASİTE ARTIRIMI İNSAN VE ÇEVRE SAĞLIĞI İÇİN TEHLİKELİ”
Efem Çukuru’nda faaliyet gösteren şirketin kapasite artırım girişimine, mahkeme tarafından oluşturulan bilirkişi tarafından dur denilmiştir diyen Sındır; “yani mahkemenin oluşturduğu, bilim insanlarından oluşan bilirkişi heyeti kapasite artırımının çevreye, doğaya ve insan sağlığına tehdit görmüştür. Ortada böylesi bir bilimsel çalışmaya dayalı bir karar varken şirketin işe sil baştan başlaması ve kamunun da buna alet edilmesi anlaşılır bir şey değildir. Burada yapılacak kapasite artırımı insan için de, çevre için de tehlike oluşturmaktadır ve mahkeme kararlarını yok sayarak yapılan işler doğru değildir” dedi.

“İZMİRLİNİN HAK VE HUKUKUNU GÖZETMEYE GELDİM!”
Toplantıya başkanlık eden ÇED İzleme ve Çevre Denetimi Dairesi Başkanı Cihan Tatar’ın, şirketin sunumu sonrası kurul üyeleri dışındakilerin dışarıya çıkmasını istemesine sinirlenen Sındır; “ ben burada siyaset yapmaya ya da varsa gizli bilgi ve belgeleri aşırmaya gelmedim. Ben buraya vekili olduğum milletimizin ve İzmir halkımızın hak ve hukukunu gözetmeye geldim. Milletin vekilini halkın ve çevrenin sağlığı için son derece yaşamsal öneme haiz bir konu hakkındaki bir toplantıdan çıkarmak kimsenin hakkı ve haddi değildir. Konuyu gerekli mercilerde gündeme getireceğim ve takipçisi olacağım. Buradan İzmir’le ilgisi olmayan onlarca kişinin arasında kurul üyesi değil diye beni dışarıya davet etmeniz uygunsuz işler yapıldığı, yapılacağı veya halktan gizlenmeye çalışılan bilgi ve belgelerin varlığı şüphesini doğurur. Kimden ve ne gizlenmeye çalışılmaktadır?  Yoksa aslında ÇED Olumlu Kararının nasıl ve hangi yöntemle verilebileceğinin hesapları mı yapılmak istenmektedir. Bu, bana değil vekili olduğum aziz milletimize ve İzmir halkımıza saygısızlıktır. Gerek milletimizin gerekse İzmirli hemşerilerimin hak ve hukukunu savunmaya devam edeceğim ve konunun ısrarla takipçisi olacağım.”
 
Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 898 kez okundu
Yükleniyor...