İzmir de Ulaşım

CHP’li Sertel “Cumhuriyet” tutuklularını ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Cumhuriyet Gazetesi tutuklularını ziyaret etti. Akın Atalay, Ahmet Şık ve Murat Sabuncu ile ayrı ayrı görüşen Atila Sertel, üçünün de moral ve sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisini verdi.

11 Kasım 2017 Cumartesi 14:52
CHP’li Sertel “Cumhuriyet” tutuklularını ziyaret etti


Sertel: Uzun tutukluluk cezaya dönüşmüş durumda


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Cumhuriyet Gazetesi tutuklularını ziyaret etti.

Akın Atalay, Ahmet Şık ve Murat Sabuncu ile ayrı ayrı görüşen Atila Sertel, üçünün de moral ve sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisini verdi. 


Uzun tutukluluk sürelerinin cezaya dönüştüğünü söyleyen CHP İzmir Milletvekili Sertel, “Cumhuriyet Gazetesi davasında iddianame ancak 156 gün sonra hazırlandı. 9 ay sonra hakim karşısına çıkabildiler. Tutukluluk süresi bir yılı aştı. Mahkeme heyetinde üç kişiden bir şerh koyuyor, kendi aralarında dahi bölünmüş durumdalar. Bölücü bir hukuk var. Uzun tutukluluk süresi cezaya dönüşmüş durumda ve soruyorum; Ey Hukuk neredesin” diye konuştu. 

ATALAY: GAZETECİLİK YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay’ın “Biz gazeteciyiz ve gazetecilik yapmaya” devam edeceğiz mesajını verdiğini belirten Sertel, Akın Atalay’ın özetle şunları söylediğini dile getirdi:
“Biz gazeteciyiz ve gazetecilik yapmaya devam edeceğiz. 25-26 Aralık’taki duruşmada da gazeteciliği ve gazetecilik ilklerini savunacağız. Benim için önemli olan Cumhuriyet gazetesinin yaşaması, gazetenin kamuoyunu aydınlatmaya ve toplumla buluşmaya devam etmesidir. Nadir Nadi’den bu yana Cumhuriyet gazetesinin bütün çalışanları aynı duyarlılık içindedir.”

SABUNCU: NE MUTSUZUZ NE DE UMUTSUZ
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu’nun bu göreve başladıktan iki ay sonra tutuklandığını hatırlatan Atila Sertel, Murat Sabuncu’nun kıdeminin 2 ayını gazetede 14 ayını ise cezaevinde tamamlamak zorunda bırakıldığını söyledi. “Murat Sabuncu ağzından şu sözlerin yazılmasını istedi” diyen Sertel, şunları söyledi: 
“Hakikaten ciddi bir iradeyle mesleğimize ve gazetemize sahip çıkacağız. 14 aydır tutukluyuz. Bu 14 ay içerisinde ne mutsuz olduk, ne mutsuzuz ne de umutsuzuz. Adalet nöbetini onurumuzla tutuyoruz.”

ŞIK : İDDİANAME FOS ÇIKMIŞTIR
Ahmet Şık’ın 25-26 Aralık’taki duruşmaya başta meslektaşları ve Cumhuriyet okurları olmak üzere toplumun her kesiminden insanları davet ettiği bilgisini veren CHP Milletvekili Sertel, Ahmet Şık’ın yapacağı savunma ile tüm iddianamenin ne kadar ‘fos’ olduğunu ortaya koyacağını ifade ettiğini söyledi. 
 
Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 2183 kez okundu
Yükleniyor...