İzmir de Ulaşım

CHP'DE 4 ADAYLI KURULTAY

CHP kurultay tarihi için 13-14 Eylül planlaması yaptı.

16 Ağustos 2014 Cumartesi 20:39
CHP'DE 4 ADAYLI KURULTAY 

CHP kurultay tarihi için 13-14 Eylül planlaması yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun karşısında Muharrem İnce'nin yanı sıra Tarhan ve Feyzioğlu da Genel Başkan adaylığını düşünüyor. Sarıgül ise beklemede...
Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının yarattığı deprem, CHP'de olağanüstü kurultay kararına neden oldu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti içindeki muhaliflere rest çekerek seçimli kurultay kararı aldı. Bu aşamadan sonra da parti içi kulisler hızlandı. 
 
13-14 Eylül ya da 20-21 Eylül tarihinde yapılması öngörülen kurultayda, Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra, Yalova milletvekili Muharrem İnce, Ankara milletvekili Emine Ülker Tarhan ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Genel Başkanlık için yarışma ihtimali bulunuyor. 

 

SARIGÜL BEKLEMEDE
Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün ise bu kurultayda Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceği, 2015 genel seçiminde de milletvekili adayı olup, daha sonra Genel Başkanlık hamlesi yapabileceği belirtiliyor
 

CHP'de İnce dışındaki adayların henüz net karar vermediği ve kurultay gününe kadar nabız yoklayacakları bildirildi. Emine Ülker Tarhan ile Muharrem İnce'nin de güçlerini birleştirip Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkma ihtimali de bulunuyor.  Muhalif kanatta, kurultay yarışında sonuç alabilmek için tek bir aday üzerinde birleşme planı yapılıyor.
 

CHP Merkez Yönetim Kurulu da (MYK) 17 Ağustos Pazar günü toplanarak, kurultayla ilgili çalışmaları netleştirecek. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, kurultayın hem tüzük değişikliği hem de seçimli  olacağını açıkladı. CHP'nin mevcut tüzüğü olağanüstü kurultayın en az 15 gün önce ilgililere duyurulmak koşuluyla en geç 45 gün içinde yapılmasını öngörüyor.
 

CHP tüzüğünün 55-A maddesine göre ise kurultayda Genel başkan adayı olabilmek için, delegenin en az yüzde 10’unun imza vermesi gerekiyor. Bu da 1180 kayıtlı delege sayısı esas alındığında 118 delegenin imzasını gerektiriyor. Her delege sadece bir Genel Başkan adayı için imza verebiliyor. Genel Başkan adayları en az 118 imza buldukları taktirde yarışa katılabilecek.
 
Haber Kaynağı: MUHALİF GAZETE

Bu haber 1366 kez okundu
Yükleniyor...