İzmir de Ulaşım

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ DR. AYTUN ÇIRAY İTO (İZMİR TİCARET ODASI) BAŞKANLARININ YANDAŞ İLANINI MECLİSE TAŞIDI….

CHP İzmir Milletvekili ve Dilekçe Komisyonu üyesi Dr. Aytun Çıray, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Meclis Başkanı Rebil Akdurak’ın Binali Yıldırım’ın Başbakanlığını kutlamak için ‘Ülkemize Hayırlı Olsun’ başlığıyla verdikleri ilanda kullandıkları dile sert çıktı.

26 Mayıs 2016 Perşembe 13:24
CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ DR. AYTUN ÇIRAY İTO (İZMİR TİCARET ODASI) BAŞKANLARININ YANDAŞ İLANINI MECLİSE TAŞIDI….
 

İZMİR TİCARET ODASI AKP'NİN ARKA BAHÇESİ GİBİ GÖSTERİLEMEZ

 
CHP İzmir Milletvekili ve Dilekçe Komisyonu üyesi Dr. Aytun Çıray, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Meclis Başkanı   Rebil Akdurak’ın  Binali Yıldırım’ın Başbakanlığını kutlamak için ‘Ülkemize Hayırlı Olsun’ başlığıyla verdikleri ilanda kullandıkları dile sert çıktı.


Bir İzmirli ve İzmir Milletvekili olarak iktidar partisinin genel başkanının ve başbakanının İzmir’den çıkmasından memnun olduğunu belirten Çıray, bu konuda verilen kutlama ilanlarını son derece doğal bulduğunu ifade etti. Ancak İzmir Ticaret Odası adına verilen  ilanda kullanılan dilin  kutlama sınırlarını çok zorladığını vurgulayan Çıray,  bu ilanda ‘İTO’nun iktidarın arka bahçesi gibi gösterilmesi’ kabul edilemez dedi.

İTO’UNUN İLANI ADETA AKP FAALİYET RAPORU GİBİ
 Aytun Çıray ilan içeriğinin AKP faaliyet raporu  gibi olduğuna dikkat çekerken,, bunun kanıtı olarak da ilanın başından itibaren “11 yıl süren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde ülkemize yatırımcı ve yaptırımcı bakan olarak, çağımıza damgasını vuran yatırımlar yapan; Kara, deniz, hava ulaşımı ve iletişim alanında gelişmiş ülkelerin geldiği düzeyi sollayarak dünyanın en çağdaş olanaklarına kavuşmamızı sağlayan, Ülkemizin sınırlı imkânlarına rağmen, değişik finansman modelleri ile dünyanın en yüksek tutarlı ulaşım yatırımlarını gerçekleştiren…” vb. ifadelerle dolu olmasını gösterdi. Bunun İTO’nun bağlı olduğu yasal statü ve mevzuat açısından kesinlikle onaylanamayacağının altını çizen  Aytun Çıray, bunun nasıl bir skandal olduğunun anlaşılması için konuyu Meclise taşıdığını belirtti. Aytun Çıray Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı aracılığıyla yazılı olarak cevaplandırması için yeni hükümetin Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’ye şu soruları yöneltti:

 -İTO tarihinde Sayın Demirel’e, Sayın Ecevit’e, Sayın Özal’a ve diğer cumhurbaşkanlarını ve başbakanları kutlamak adına benzeri bir ilân verildi mi? Bu tür ilânlar vermek 5174 sayılı kanun ve tüzüklere göre İTO’nun görev tanımına giriyor mu?

 -AKP’nin faaliyet raporuna benzeyen bu ilân “Odalar; üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, meslekî faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak,” ilkelerinin hangisine uymaktadır?

 -Bu ilân İTO’nun görev tanımının dışında kalmış ve il sınırları olarak faaliyet alanlarını aşmış ise altında imzası bulunan kişiler hakkında görevi kötüye kullanma suçu oluşmuş mudur? Bu konun kamu vicdanında aydınlanması için savcılığa suç duyurusu yapmayı düşünür müsünüz?

SÖZCÜ'YE NEDEN İLÂN YOK
 -Övgü sınırlarını aşan bu ilân birçok ulusal gazeteye verilmişken neden Türkiye’nin en çok satan özgür gazetesi SÖZCÜ’ye verilmemiştir?
 -Bu ilân için medya organlarına İTO’nun kasasından toplam kaç para ödenmiştir?
 
-İTO son beş yılda çeşitli nedenlerle yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarına toplam kaç para ödemiştir? Bu harcamaları hangi yerel ve ulusal hangi medya kuruluşlarına yapmıştır? Bunların konu bazında isim isim yıllara göre dağılımı nedir?
 

 -Sayın Yıldırım ve Sayın Erdoğan’ın işaretleriyle yola çıkan ve Pamukova’da eksik teknoloji nedeni ile 41 vatandaşımızı hayatlarını kaybettiği “hızlandırılmış tren” kazası,  “çağımıza damgasını vuran…” eylemlerden sayılır mı?
 

Bu haber 1668 kez okundu
Yükleniyor...