İzmir de Ulaşım

CHP İzmir Milletvekili ÇAM'dan Vali Toprak hakkında soru önergesi

Basında yer alan ve kamuoyunda infiale yol açan haberlerin ardından İzmir Valiliğince, amacın çocuğu korumak üzere müdahale olduğu ifade edilmiştir. Asıl gerçek ise Valilik tarafından ifade edildiği gibi değildir ve yapılan açıklama bu şiddetin üzerini örtme niyetini taşıdığı şüphelerini barındırmaktadır.Vali Toprak hakkaında herhangi bir işlem yapmayı düşünüyormusunuz.

22 Mayıs 2014 Perşembe 13:58
 Soma'da yaşanan ve Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen maden faciasını ve sorumluluğu bulunanları protesto etmek amacıyla tüm yurtta gösteriler düzenlenmiştir. Bu çerçevede İzmir'de 13 yaşındaki A.K.’nın gözaltına alınmak istendiği ve korkup altını ıslattığı haberleri yansımıştır. Basında yer alan ve kamuoyunda infiale yol açan haberlerin ardından İzmir Valiliğince, amacın çocuğu korumak üzere müdahale olduğu ifade edilmiştir. Asıl gerçek ise Valilik tarafından ifade edildiği gibi değildir ve yapılan açıklama bu şiddetin üzerini örtme niyetini taşıdığı şüphelerini barındırmaktadır.
 
Konunun açıklığa kavuşması amacıyla CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın, İçişleri Bakanının yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunmuş olduğu soru önergesinde şu soruları sordu;
1. Gezi olaylarından itibaren artarak sürmekte olan polis şiddetinin İzmir özelinde, yurttaşlara işkence ve kötü muamele sınırına varmasının gerekçesi nedir?
 
2. 13 yaşında bir çocuk dahil, İzmir kentinde bu denli ağır bir şiddet pratiğinin nedeni, kentte görev yapan polislere verilmiş olan özel bir talimatın sonucu mudur?
 
3. İzmir'e vali olarak atanmış bir kişinin aksi yönde açıklamalarına rağmen 13 yaşında bir çocuk hakkında, çeşitli gerekçelerle soruşturma başlatılması, açıklamaların gerçeği yansıtmadığına mı delalettir?
 
4. İzmir Valisi’nin açıklamasına göre korumak üzere müdahale edildiği öne sürülen bir çocuğun “tecrübeli” bir eylemci olarak İzmir Adliyesine götürülmesinin anlamı nedir?
 
5. Kamuoyunu yanlış yönlendiren bu kişiye kamuoyunu yanıltması yönünde talimat siz mi verdiniz? Siz böyle bir talimat vermediyseniz, kamuoyunu yanlış yönlendiren bu kamu yöneticisi hakkında bir işlem yapılacak mıdır? 
 
6. İzmir'de son bir yıldır artarak süren, yurttaşlara ve çocuğa karşı şiddetin üzerini bu yolla örtme ve kamuoyunu yönlendirme gayretinizi devam ettirmek niyetinde misiniz?  
Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 846 kez okundu
Yükleniyor...