İzmir de Ulaşım

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ KAZIM ARSLAN:“TRT UÇAN KUŞTAN PARA KESİYOR“

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, TRT'nin akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlara eklenecek bandrol ücretiyle vatandaştan toplayacağı yeni gelire tepki gösterdi. Kazım Arslan, "Elektrikte yılda 800 Milyon Lirayı aşan TRT katılım payı kaldırılsın dediğimizde reddedenler, yandaş yayıncılık için şimdi telefonlara, tabletlere dadandı....

30 Haziran 2016 Perşembe 14:24
CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ KAZIM ARSLAN:"TRT UÇAN KUŞTAN PARA KESİYOR"


CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, TRT'nin akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlara eklenecek bandrol ücretiyle vatandaştan toplayacağı yeni gelire tepki gösterdi. Kazım Arslan, "Elektrikte yılda 800 Milyon Lirayı aşan TRT katılım payı kaldırılsın dediğimizde reddedenler, yandaş yayıncılık için şimdi telefonlara, tabletlere dadandı. Evinde ve işyerinde zaten TRT payı ödeyen vatandaş, şimdi bir de telefonuna, bilgisayarına konan TRT haracını bandrol adı altında ödemeye zorlanıyor. Bakanlar Kurulunun kararı cep telefonu fiyatlarını 200 Liraya kadar arttıracak, cepler parti kanalına dönüşen TRT için boşaltılacak. 8 bin civarında çalışanı olduğu söylenen TRT'nin gelir kalemine baktığınızda, aslında tüm Türkiye ay boyunca TRT'ye çalışıyor demektir." ifadesini kullandı.


Milletvekili Arslan, Başbakan Binali Yıldırım'a şu soru önergesini yöneltti:


TELEFON FİYATLARI KATLANACAK
"TRT’nin gelir ve harcamaları ile yürüttüğü yayıncılık anlayışı kamuoyunda yoğun tepkiyle karşılanmaktadır. Elektrik faturalarımızdan alınan yüzde 2 oranındaki TRT Katılım Payı tüm önerilerimize karşın kaldırılmadığı gibi, bandrol gelirlerinin artmasına dair yeni Bakanlar Kurulu Kararı, haber alma hak ve özgürlüğünü lükse dönüştürmüştür. Bakanlar Kurulunun yeni kararında bilgisayar, tablet, akıllı cep telefonlarından alınacak bandrol bedelleri sonucunda bu cihazlarda en az yüzde 2 ile 6 arasında artış olacağı, akıllı telefonlarda bu artışın modeline göre 40 TL’den 200 TL’ye kadar ulaşacağı tahmin edilmektedir. Bir akıllı telefondan alınan vergi –KDV hariç- ortalama yüzde 42 iken, TRT bandrolü ile bu oran yaklaşık yüzde 50 olacak ve fiyat artışı tüketiciye yansıtılacaktır."
VATANDAŞ TRT'YE ÇALIŞIYOR

CHP Milletvekili Arslan'ın soru önergesi şöyle:
Yayıncılık anlayışı taraflı olduğu sıkça eleştiri konusu olan TRT’nin bandrol bedeli artışı için alınan kararın gerekçesi nedir?

Bilgisayar, tablet ve akıllı telefondan bandrol bedeli alınmasının nedeni nedir; kullanıcıların bu yolla ne oranda TRT yayını izlediğine dair bir araştırma yapılmış mıdır?

Alınacak bedeller yoluyla TRT gelirinin ne kadar artması öngörülmektedir?
Evinde, işyerinde zaten TRT payı ödeyen kişilerin, cep telefonu, tablet ve bilgisayar için ayrıca TRT bandrol bedeli ödemesinin yaratacağı yük adil ve hukuki midir; bu yolla kaç kullanıcının, ne kadar tutarda mükerrer TRT payı ödeyeceği hesaplanarak mı bu karar verilmiştir?"
 

Bu haber 3132 kez okundu
Yükleniyor...