İzmir de Ulaşım

BURHAN ÖZFATURA İZMİR'DE KİMİ İŞARET ETTİ ?

Doğrusu eğrisi ismi geçenlerin açıklamaları ile öğrenilecek bir konu. Biz sadece ortada dolaşan fısıltı diyerek yazıyoruz bunu.

03 Kasım 2018 Cumartesi 01:13
 Adı geçen Sn.Burhan Özfatura, İzmir'de beğenir yada beğenmezsiniz izi olan bir isim.

İzmir için tasarrufları vardır kendi dünyasında... olabilir, her İzmir'li kadar İzmir için yapacağı şeyler vardır kuşkusuz.
Bunada kimse neden, niye soramaz.

Sn. Burhan Özfatura'nın CHP genel başkanı Sn. Kılıçdaroğlu ile yakınlığını Burhan Özfatura'dan okuyalım;
"Çok severim kendisini. O dönem gerçekten canavar gibi bir ekip vardı maliye bakanlığında. Kemal Kılıçdaroğlu da en zor işleri verdiğimiz bir arkadaşımızdı. Bir gün Özal ile toplantıda “Turgut Ağabey, getir bu çocuğu Bağ-Kur'un başına, düzeltir” dedim. Ne kadar katkım oldu bilemem ama böyle bir fikir vermiştim Özal'a. Orada çok başarılı oldu, sonra SSK'nın başına geçti, orada da çok başarılı oldu. Tayyip Bey'in dediği gibi öyle başarısız falan değildi."
budur söyledikleri. 
http://www.egemeclisi.com/haber/33943/burhan-ozfatura-anlatiyor.html
Sn.Burhan Özfatura'nın 17-25 aralık tarihli FETÖ lideri içinde düşünceleri var.
Tabi o dönemde diyerek yazalım.
Bu gün ne düşünüyor bilinmez.

FETÖ lideri için 19-Aralık 2013 tarihli 
Egepostası adlı haber sitesinde çıkan haberin başlığı şöyle;"
Özfatura: 'Hocaefendi'nin suçlanması yanlış' (HABER MANŞETİ)

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet operasyonu nedeniyle Fethullah Gülen Hocaefendi'nin suçlanmasına üzüldüğünü ve bunu çok yanlış bulduğunu söyledi"



Aynı haberde FETÖ lideri şunları söylemiş; " Fethullah Gülen Hocaefendi’nin suçlanmasını yanlış bulduğunu aktaran Özfatura, “ 'Operasyonu şu yapmış, bu yapmış' demeye gerek yok. Ben Hocaefendi'yi 70’ten beri tanıyan ve onun ne kadar devlete bağlı, ne kadar iyi niyetli bir insan olduğunu bilen bir kişi olarak burada onun suçlanmasına üzülüyorum ve yanlış buluyorum. Suçlayacağımıza önce bu hastalıkları tedavi edecek olan yollara gidelim. Bu, baskıyla olmaz.” ifadelerini kullandı."

Sn. Burhan Özfatura'nın geçmişte ki bu açıklamalarını o zamanın koşullarında değerlendirip bu güne gelecek olursak; işte bu gün dolanan fısıltının önemi İzmir'i ilgilendiriyor.Tabi etkisi ne olur bilinmez.Birde gerçek olup olmadığı var elbette.
Sn. Burhan Özfatura CHP Genel Başkanı Sn. Kılıçdaroğlu ile olan yakınlığından (kendi deyim ile) yola çıkıp İzmir için kimi önerdi?

Söylenti aynen şudur" Narlıdere Belediye Başkanı Sn. Abdul Batur'u İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına aracı olup Ankara'da Sn.Kılıçdaroğlu ile görüştü".
Yani söylenti manşeti; "BURHAN ÖZFATURA, ABDÜL BATUR' İÇİN KILIÇDAROĞLUNA ARACI OLDU"
Gerçeğini bilmiyoruz.
Böyle bir görüşme oldumu?
Olduysa etkisi ne olacak?
CHP tabanı bu destekle oluşan duruma ne diyecek?

Yanlış bilgimi?

Bunların gerçeği var mı, yok mu? 
Bu konuda kamuoyu söz konusu isimlerin açıklamaları ile bilgilenecek.

Haberimizle ilgili açıklamalar olursa egedesentez@gmail.com adresine gönderebilirler.
Bizde seve seve bu açıklamaları haberimize istinaden sayfalarımızda yer vereceğiz.

M.GÜNEŞ





Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 6402 kez okundu
Yükleniyor...