İzmir de Ulaşım

BİLAL ERDOĞAN'A HERŞEY SERBEST BABADAN TORPİLLİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yemin töreni sırasında salonu terk ettiği için CHP’yi yuhalayanların kimlikleri ‘belirlenemedi‘. Bu kişilerden biri de, CHP’lilere el hareketleri yapan Bilal Erdoğan’dı.

16 Ekim 2014 Perşembe 11:24
BİLAL ERDOĞAN'A HERŞEY SERBEST BABADAN TORPİLLİ 


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yemin töreni sırasında salonu terk ettiği için CHP’yi yuhalayanların kimlikleri ‘belirlenemedi‘. Bu kişilerden biri de, CHP’lilere el hareketleri yapan Bilal Erdoğan’dı.

BİLAL ERDOĞAN YASAĞA UYMAMIŞTI 
İçtüzüğe göre Meclis Genel Kurulu’nda izleyici olarak bulunanların alkışlamak, yuhalamak ya da tartışmalara katılmak gibi tepkiler vermeleri yasak. Bu sebeple geçmiş yıllarda parasız eğitim talebiyle Genel Kurul’da pankart açan öğrenciler hapis cezasına çarptırılmıştı.
 

CHP MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI 
Cumhuriyet’ten Mahmut Ilıcalı’nın haberine göreyse, CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Kaplan cumhurbaşkanlığı yemin töreninde yaşananları Meclis gündemine taşıyarak TBMM Başkanlığı’na başvurdu. Kaplan, törende Erdoğan’ın ailesinin diplomat ve üst düzey protokol bölümlerinde olduğunu, bu kişilerin Genel Kurul’u terkeden CHP’li vekilleri yuhalayarak el hareketleri yaptığının kayıtlara geçtiğini belirtti. Kaplan, Erdoğan’ın ailesinin yemin töreni esnasında Erdoğan’ı alkışladıklarını da ekledi.
 

UĞULTU VARMIŞ, TESPİT EDEMEMİŞLER 
TBMM Başkanlığı’nın neden dinleyici ve basın localarından CHP’yi yuhalayanlar hakkında işlem başlatmadığını soran Kaplan’a yanıt, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’tan geldi. Yakut, yemin töreni başlamadan önce Genel Kurul içerisinde ve dinleyici localarında kısa süreli uğultu duyulduğunu belirterek, “Ancak uğultunun kaynağı yoğun katılım nedeniyle kesin olarak tespit edilemediğinden dolayı bir işlem yapılamamıştır” dedi.
 

ÖĞRENCİLERE CEZA YAĞDIRMIŞLARDI 
TBMM Genel Kurulu’nda 1996 yılında paralı eğitime hayır pankartı açan öğrenciler mahkeme tarafından 10 ayla cezalandırılmıştı. Benzer birşey 2004 yılında da yaşanmış; pankart açan gençlere Meclis Başkanlığı’nca başlatılan işlem sonucunda 6’şar yıl hapis cezası verilmişti.
 
Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 1099 kez okundu
Yükleniyor...