İzmir de Ulaşım

BAŞBAKAN LOZAN'I DELEREK ÖZALLAŞTI

Başbakan Fransızlara gövde gösterisi yaparken öyle bir şey ifade ettiki, gövde gösterisi aslında bir teslimiyet itirafıydı.Lozan'ın delinmesini itiraf etti.

19 Nisan 2011 Salı 22:28
 Başbakan Erdoğan Strasburg'da yaptığı konuşmada şöyle dedi: "Lozan  Anlaşması'na göre Ortodoks patriği Türk vatandaşı olmak zorunda ama biz açık söylüyorum yabancı bir patrik seçilmesine göz yumduk."dedi.
Bu bir itiraftır.
Özal'dan daha ileri giderek savaş gerekçesi sayılan bir yaptırımın altına imza attı.Lozan anlaşması ile kora kor bir mücadele sonunda alınan bu hakkı Erdoğan görmezden gelerek uygulamasına yardımcı olmuştur.
Oysa bu Yüce Divanlık suç sayılırdı normal şartlarda.
Anlaşılıyorki Özal'ın Anayasa'nın bir defa delinmesine kayıtsız kalanların Lozanıda yok sayması çok sorun teşkil etmiyor.
"Lozan Anlaşması Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası meşruiyetinin belgesidir. Onun herhangi bir maddesinin ihlali savaş nedenidir. Dahası Başbakan'ın bu konuşmayı yaptığı ülkeler bu anlaşmanın taraflarıdır. Onlar bu anlaşmayı imzalamak zorunda kalmışlardır. Şimdi Başbakan Erdoğan onları memnun etmek için Lozan'ı ihlal ettiğini söylüyor."

Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 1117 kez okundu
Yükleniyor...