İzmir de Ulaşım

ALİ ENGİN TİRE'DEY Dİ

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Büyükkale Köyünden Başbakan’a Sordu.. “Köylünün Sefaletinin Sebebini Açıklayın”

19 Mart 2013 Salı 14:04
CHP İzmir İl Başkanlığının başlattığı Büyük Kırsal Harekatının Bayındır’ın ardından ikinci durağı Tire oldu. İlk olarak, CHP Tire İlçe Başkanlığına milletvekilleri Hülya Güven ve Mehmet Ali Susam ile birlikte gelen CHP il başkanı Ali Engin coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. .
İlçe başkanlığında çay molası veren heyete, Tire İlçe başkanı Mustafa Güngör tarafından çalışmalar hakkında kıs bir brifing verildi. Güngör, Tire’ de yapılan anket sonuçlarına göre ilçe merkezinde CHP’nin oyunun yüzde 32,5, Köylerde ise yüzde 80 olduğu sonucunun ortaya çıktığını açıkladı. Kısa süren ilçe ziyaretinin ardından kendi çalışma programlarını yürütmek  için oluşturulan grupları farklı köylere doğru yola çıkarken, il başkanı Engin’in ilk durağı Tire’nin Büyükkale köyü oldu. 
Köy halkı tarafından köy girişinde karşılanan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Büyükkale’ den  AKP ve Başbakana seslendi.
Kafalarını Kuma Gömmesinler
Ali Engin, Biz sürekli olarak bu ülkenin gerçek sahipleri, milletin efendisi olan köylülerimizle birlikteyiz. Şu ana kadar halinden memnun olan bir köylü vatandaşımıza bir çiftçimize rastlamadık. AKP’ ye oy verende bize bu iktidarın tarım politikalarından dert yanıyor.  Yerden göğe kadarda haklılar, köylümüzün traktörü, evi, hayvanı, daha toplayamadığı tarladaki ürünü bile hacizli, ipotekli hale gelmiş. Hayvancılık yapan bir köylü borcunu ödemek, icralık olmamak için hayvanını satarsa, çiftçi ürününü tarladan maliyetini bile kurtarmayacak diye toplamazsa ne iş yapar, nasıl geçinir.  İnsanlar bu toraklara 8 bin yıl önce yerleşmişler. Bereketli toprakları, güneşi, suyu için. Dünyanın en bereketli topraklarında köylümüzün yaşadığı sefaletin tek sorumlusu AKP’dir. Şimdi Tire’nin Büyükkale köyünden sizlerle birlikte hem Başbakana hem tüm bakanlarına soruyorum, Köylünün bu sefaletinin sebebi nedir. Çıkın açıklayabiliyorsanız anlatın bizde köylümüzde  gerçeği öğrenelim. Ama sakın kafalarını kuma gömüp de, büyüyen Türkiye edebiyatı yapmasınlar. 
Köylüler adına konuşan köy muhtarı Ahmet Kötekli’ de, CHP’nin köylerine ve tüm köylülere gösterdiği ilginin herkes tarafından takdirle izlendiğini, kimseden görmedikleri ilgiyi CHP’ den gördüklerini belirterek “Özellikle Büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu ’nun yaptıkların hiç kimse inkar edemez, köylünün bugün yaşadığı sıkıntının hesabını, elbet günü geldiğinde yine köylüler soracaktır” dedi.Köy kahvesindeki toplantı sonrasın köyde bulunan bakkalları ziyaret eden Ali Engin, bakkaldan alışveriş yapan çocukların istediğini kırmayarak bir hatıra fotoğrafı çektirdi.
İl Başkanı Engin ve beraberindeki heyet daha sonra  Halkapınar, Mehmetler , Eski Oba , Yeni Oba, Akçaşehir, Küçükkale, köylerini ziyaret ederken, Engin’e köy ziyaretleri sırasında CHP Tire ilçe başkanı Mustafa Güngör, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ceyhan Kayhan ve Ayşe Eğrikülah eşlik etti.
Cumhuriyet Halk Partisinin İzmir’de başlattığı kırsal çalışmalar milletvekillerininde katılımı ile Ödemiş’ de devam edecek.












Bu haber 4027 kez okundu
Yükleniyor...
Yorumlar yüklenirken lütfen bekleyiniz...