İzmir de Ulaşım

AKP VE MHP İYİ PARTİ’DEN KORKTU, CHP İYİ PARTİ’YE DESTEK VERDİ

24 Haziran’da yapılacak başkanlık seçimine MHP den koparak İYİ Parti’yi kuran Meral Akşener ve ekibi MHP’yi bu seçimde baraj altına iteceği gözle görülür durumda olunca. Devlet Bahçeli bir daha parlamento dışı kalmamak adına AKP ile seçimlere girme kararı aldı.

22 Nisan 2018 Pazar 14:51

AKP VE MHP İYİ PARTİ’DEN KORKTU, CHP İYİ PARTİ’YE DESTEK VERDİ

 

24 Haziran’da yapılacak başkanlık seçimine MHP den koparak İYİ Parti’yi kuran Meral Akşener ve ekibi MHP’yi bu seçimde baraj altına iteceği gözle görülür durumda olunca. Devlet Bahçeli bir daha parlamento dışı kalmamak adına AKP ile seçimlere girme kararı aldı.


Tabi bu hamle Devlet Bahçeli’ye yetmedi erken değil ‘apar topar’ seçim yapalım Abi dedi AKP ye AKP de dünden hazır hemen kabul etti ve İYİ Parti nin seçime girmesini engellemek içinde 24 Haziran da yapma kararı aldılar. Bu AKP demokrasiyi çok seviyor ya, onun içi herhalde İYİ Partinin seçimlere girmesini istemiyorlar.


MHP nin oylarının %5 lerde olduğu görülüyor, MHP de bunu gördüğü için kendini kurtarmak için her hamleyi yapıyor ve yapmaya çalışıyorlar.


İYİ Parti nin seçime germesini engelleyenlere CHP dur dedi ve 15 CHP Milletvekili CHP den istifa ederek İYİ Partiye katıldı.

 

İYİ Parti'nin seçime girip giremeyeceği tartışılırken CHP ve İYİ Parti, B planını hayata geçirdi. CHP'den 15 milletvekili istifa ederek İYİ Parti'ye geçti. İYİ Parti'nin grup kurmasıyla seçime girmesi sağlanacak. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 20 milletvekilinin imzası yeterli oluyor. İYİ Parti'nin Meclis'te 5 vekili bulunuyor.

 

CHP'Lİ ALTAY İSTİFA EDEN VEKİLLERİ AÇIKLADI

CHP Grup Başkanvekili Altay TBMM'de basın açıklaması düzenledi. Açıklama sırasında partiden istifa eden vekiller de hazır bulundu. Altay, "5 milletvekilimiz bugün CHP´den istifa edip İYİ Parti´ye katıldılar. YSK´nın bir demokrasi ayıbına zorlanması, bir demokrasi ayıbına imza atmaması ve atamasına da fırsat ve imkan sağlamak istiyoruz. Türkiye´de bir rahatlamaya ve herksin bütün kamu vicdanının şimdi oldu, seçime katılan herkes seçime girebiliyor görüş ve algısının toplumda oluşmasını işitiyoruz. Demokrasi herkes için. Demokrasinin kazanması için yargının bu siyasi tasarrufunun ortadan kaldırılması için siyasi değil ama demokratik bir tasarruf ile CHP´ye mensup 15 sayın milletvekili bugün partimizden istifa ettiler İYİ Parti´ye katıldılar" dedi.

 

 

TEZCAN: YARIŞI ORTADAN KALDIRACAK HİÇBİR ŞEYE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Altay'dan sonra kararın gerekçesine dair açıklamalarda bulunan Tezcan, "15 milletvekilimiz Genel Başkanımızın talimatıyla istifa ederek İyi Parti'ye geçmiştir. Tarih bu arkadaşlarımızı demokrasi kahramanları olarak hatırlayacaktır. Demokrasinin önüne kurulan tuzakları temizleme adımıdır. İyi Parti'nin seçimlere girme hakkı olduğunu herkes biliyor. 15 milletvekili arkadaşımızın katılmasına gerek olmadan İyi Parti'nin seçimlere girme hakkının var olduğunu herkes biliyor. Seçimlere girme hakkı olan bir partiyi seçimlere sokmamaya çalışıyorlar. Seçimlerde yarışı ortadan kaldıracak hiçbir şeye müsade etmeyeceğiz. " dedi.

 

 

PARTİLER HANGİ ŞARTLARDA SEÇİMLERE KATILABİLİR

Seçim Kanunu’na göre, bir partinin seçime katılabilmesi için, “İllerin en az yarısında, oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olmaları veya Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gruplarının bulunması şartını” yerine getirmesi gerekiyor. İYİ Parti’nin, 6 ay şartına takılması durumunda, B Formülü’nün yani, TBMM’de grup kurmak için gerekli olan 20 milletvekili şartının yerine getirilmesi için en az 15 milletvekiline daha ihtiyaç bulunuyor. Şu anda İYİ Parti’nin Meclis’te 5 sandalyesi bulunuyor. Meclis’te 20 sandalyeyi bulursa, İYİ Parti seçimlere doğrudan katılma hakkına kavuşacak.

 

İŞTE CHP'DEN İYİ PARTİ'YE GEÇEN İSİMLER

 

Afyon Milletvekili - Burcu Köksal
Amasya Milletvekili - Mustafa Tuncer 
Ankara Milletvekili - Nihat Yeşil 
Aydın Milletvekili - Hüseyin Yıldız
Balkıkesir Milletvekili - Ahmet Akın

Burdur Milletvekili - Mehmet Göker
Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu
Bursa Milletvekili - Erkan Aydın
Çorum Milletvekili - Tufan Köse

Edirne Milletvekili - Okan Gaytancıoğlu

İzmir Milletvekili - Tacettin Bayır

Kayseri Milletvekili - Çetin Arık
Kocaeli Milletvekili - Fatma Kaplan Hürriyet

Niğde Milletvekili - Ömer Fethi Gürer
Zonguldak Milletvekili - Ünal Demirtaş 

 

Haber:Doğan Prepol

 

 

  
Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 3851 kez okundu
Yükleniyor...