İzmir de Ulaşım

‘8 KİŞİNİN KATİLİ OLAN YÖNETİMİN YEMEĞİNE GİTMEM’

Müzisyen Selda Bağcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlerine katılan sanatçıları eleştirerek, "Ben asla gitmem. Zaten çağırmazlar da. 8 kişinin katili olan bir yönetimin yemeğine gitmem ben" dedi.

19 Temmuz 2015 Pazar 13:37
8 KİŞİNİN KATİLİ OLAN YÖNETİMİN YEMEĞİNE GİTMEM


Müzisyen Selda Bağcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlerine katılan sanatçıları eleştirerek, "Ben asla gitmem. Zaten çağırmazlar da. 8 kişinin katili olan bir yönetimin yemeğine gitmem ben" dedi.

Türkiye’de protest müziğin önde gelen isimlerinden Selda Bağcan, bugün Hürriyet Gazetesi’nden Cansu Çamlıbel’e verdiği röportajda hem AKP iktidarına, hem de AKP’nin davetlerine katılan ünlü isimlere sert eleştirilerde bulundu.

Bağcan, bir dönem Deniz Gezmiş'le sevgili oldukları yönünde çıkan iddiayla ilgili ise şunları söyledi: "Olay şöyle: 1971’de 'Mapushanelere güneş doğmuyor' derken bunlar içerdeydi. Meğerse tevatür olmuş ‘Sevgilisine söylüyor bu türküyü’ diye. Tam bir halk efsanesi. Ama benim bu tevatürden ta 1976’da haberim oldu. Şaşırdım. Hep böyle bir şey olmadığını söyledim ama bu söylenti hiç bitmedi." 

Selda Bağcan'ın bazı sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

HDP’de tasvip etmediğiniz nedir?
Tasvip etmiyorum çünkü onlar da oynuyorlar. Selahattin Demirtaş’ın Gezi olaylarında başta neler söylediğini biliyoruz. Gezi bence Türkiye’de bir dönüm noktası. Dolayısıyla bugünkü yönetimin... Bir kişiden değil, yönetimden bahsediyorum çünkü bir kişiden bahsedince ibre Silivri’ye doğru dönebiliyor.

Sanatçılar için de Silivri korkusu diye bir şey var, öyle mi?
Tabii tabii. Bilmem kaç kişi Cumhurbaşkanı’na hakaretten durduk yere içeri atıldı. 

Neden böyle bir tedirginliğiniz olsun ki?
Olur, çünkü kimsenin gözyaşına bakmıyorlar. Sizin duruşunuz ya da sanatçı oluşunuz önemli değil. Belki bir şey söylesem yallah Silivri’ye. Ben sonuçta bunları hiç tasvip etmiyorum. Bunlar dediğim... Belki hilâfet artıkları desem çok ağır bir tabir olacak. Ama hiçbir şekilde tasvip etmiyorum. Hiçbir zaman da ‘yetmez ama evet’çi olmadım.

Olan dostlarınız var ama değil mi?
E var, etrafım onlarla dolu.

Sezen Aksu da onlardan biri mi?
Ben Sezen Aksu’yu çok seviyorum, bir de bir hukukumuz var. O da o zamanlar pek çok aydın gibi öyle düşünüyordu. Bu insanlara bir kredi vermek istedi herkes. Ama maalesef Gezi’deki 8 kişinin ölümüyle o krediyi tükettiler.

Sanatçıların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iftar davetine katılması eleştirilecek bir şey mi sizce?
Ben asla gitmem. Zaten çağırmazlar da. Beni sadece Cumhurbaşkanı Özal çağırmıştı. Ona da gitmedim ki onu beğenir ve severdim ben. Öldüğü gün çok üzüldüm. “Biz şimdi mahvolduk” dedim. Hakikaten de ben mahvoldum, döviz kredisiyle ev almıştım, döviz fırladı. Üzüntümde haklıymışım. 

Erdoğan’ın davetini kabul edenler arasında sizi en çok şaşırtan kim?
Orhan Gencebay her zaman muhafazakâr kesimden oldu, daha önce ANAP’lıydı, sonra Doğru Yolcu oldu. Onun açısından yadırganacak bir şey değil. Ama bir de soldan sağa evrilenler var, o çok fena. İsim söylemek istemiyorum. Ama 8 kişinin katili olan bir yönetimin yemeğine gitmem ben.
 
Haber Kaynağı: Sol.Org.Tr

Bu haber 1018 kez okundu
Yükleniyor...