İzmir de Ulaşım

2011 SEÇİMLERİNE TOPLU BAKIŞ

Anadolu Kurtuluş Savaşı, tarihin akışında önemli olduğu kadar değiştirici özelliği ilede Dünya'da Mazlum Halkların sempatisini kazanırken, özünde ders dolu bir sürecidirde.

18 Haziran 2011 Cumartesi 15:33
Güdük Türk Burjuvazisi, Devrimci Asker-Aydınların önderliğinde Yoksul Köylülükle birleşerek Anadolu Aydınlanmacı Anti-Emperyalist Devrimi başlatmış, emperyalizmin ilk yenilgisini başarmış ve ilk kopan halka olmuştur.
Devrim kurmaylarının, devrimci kabuğunun devrimci sınıfın olmayışından çok dayanması beklenemezdi.
Devrim liderlerinin iyi niyetleri ile ancak 1945 yılına kadar gelinen süreç ne yazıkki geriye dönüş ve teslim olma ile son bulmuştur.
Anadolu Türk Devriminin Lider kadrosunda en özel İnsan Olan Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünden sonra artan saldırılara dayanamayan Devrim hükümeti başta ABD emperyalizmi olmak üzere tekellere teslim olmuş ve nihayetinde 1950 yılında ise iktidarı tamamen onlara teslim etmiştir.
1950 yılında Anadolunun özgürlük ve refah isteklerine tercüman olacağı vaadi ile iktidarı alan Amerikancı işbirlikçi DP tüm devrim yasalarını rafa kaldırmakta gecikmedi.
10 yılda her şeyi ters yüz eden bu iktidar 1960 yılında TSK içindeki devrim heyacanı ile yetişmiş genç subayların yönetime başı boş sınıfsal temeli olmayan yine iyiniyet taşları ile örülmüş harekatı ile el koyması, 1961 anayasası ile Amerikan'cı iktidarları bir müddet sekteye uğratsada AP ile tekrar göstermelik seçim oyunu ile iktidarı almıştır.
Anadolu Devriminin ilerlemesini durdurmak için en kolay ve en etkili yol din temelinde bir siyaset üretmek olduğunu taa o zamanlardan başlayarak 1980 yılına kadar devam ettiren Amerika, nihayet 1980 Faşist darbe ile Anadoludaki tüm yurtsever kadroları işkence ve zindanlar ile tasfiye ederek 1996 yılına kadar dinci kadroları besleyip büyüttü.
Dinciler içindeki ulusal değerlerin hesapta olmayan engelinide aşmak için 2002 yılını beklemesi gerekiyordu.
Lider kadrosunu sinsice beleyip efsaneleştirerek 2002 yılından sonra sandık oyunları ile son darbeyide vurdu.
Büyük kentlerin belediyeleri ile oluşturduğu palazlanmış kadroların üstünden bu günkü iktidarları muhalefeti ile birlikte sahneye sürdü.
Şimdi izlediğimiz oyunda muhalefette gözüken reformistler ve anarşizm kol kola iktidarın emrinde halkın aldatılması temelinde kendilerine biçilen rolleri gereği ile yerine getiriyorlar.
Cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP nin AKP safında tavır alması iyi okunmalı.
CIA nın kurup beslediği apocu çete Kürt Halkının kandırılması temelinde aynen dinci kadroların efsaneleştirilip sahneye sürülmesi gibi sahnede özgürlük çığlıkları ile Amerika'nın BOP nin aktörleri olmaya devam ediyorlar.Sözüm ona Devrimci Türk Soluda (!) bu özgürlük hareketinde yerini meclise girme pazarlıkları ile almış bulunuyor.
Daha düne kadar yoldaşlarının kanları ile yıkanmış Apocu çetelerin ellerini sıkıp meydanlarda Halka devrimci nutuklar atıyorlar.
Bu devrim ihanetinin her karesi şu anda Türk Devrimine inanarak şehit olmuş ölenlerimizin kemiklerini sızlatmaya devam ediyor.
Apocu hainlerin pusularında can vermiş halkımızın ve yurtsever devrimcilerin kanları bu alçaklığı boğacağından şüphe etmemeli.
Amerikancı çözümler halkların esaretinden başka bir sonuca çalışmadı çalışamaz.
Türkiye'nin bölgedeki oynayacağı rolü, her şeyi ile açıkça ortaya koyan bu plan uygulanıyor.
Şimdi imralıdaki anarşizmin başı Amerikancı Apo, Kürt halkının en insani taleplerini kullanarak, küstahca saçma isteklerle hem Türk Halkının ruhsal dengesi ile alay ediyor, hemde Kürt halkının mazlum taleplerini Amerikanın hizmetine sunuyor.
Diğer yandan Yeni CHP ile iktidarın işlerini kolaylaştırmak üzere muhalif olarak yükselen demokrat, devrimci, yurtsever cepheyi kısır bir parti kavgasına tutuşturup halkın gözünden kaçıracağı kadar geleceğini kaçırmaya başladı.Buda yetmeyecek ABD ye BOP kapsamında etrafındaki komşularının iç işlerine en kolay şekilde karışabilecek komplolarınıda Anadolu üzerinden yapacak.
Bu durumda TSK içindeki milli güçleride darbecilik adı ile başlattıkları komik bir dava üzerinden toplayarak cezaevlerine atıyor.Birden değil yavaş yavaş gelinen noktada 180 e yakın yüksek rütbeli komutan şu anda cezaevlerinde.
Bu hareketi birden yapsaydı kıyametler kopardı.Ama süreci yavaş, yavaş teker, teker devam ettirdi Ve kazandı.
Darbe ile darbelerden hesap sorma adına yanına aldığı en geri, en eğitimsiz yığınların ağızları açık bakışları ile çalınan geleceğimizi tekrar geri alabilecek bir hareket ne zaman doğacak bilinmez ama doğacağından kuşku duyulmamalı.


CAN ALICI SORU 
"Aşağıda tarihin akışını değiştirip tarihe altın bir sayfa eklemiş Anadolu insanı, o zamanki kültür ve bilgi birikimi ile bunu başardı ise, bu gün o, günden daha ileride olması gerekmezmi?
Bunun engellerini teşhis etmek yurtseverlerin görevidir.Teşhis doğu konulunca tedavi kendiliğinden çıkacaktır.Tüm mesele teşhisde..."




Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 17150 kez okundu
Yükleniyor...
Yorumlar yüklenirken lütfen bekleyiniz...