İzmir de Ulaşım

‘Üreten, iş veren esnafa sahip çıkın…’

Güzelyalı’da açılan yeni işletme, esnaf liderlerini biraraya getirdi.

12 Mart 2015 Perşembe 00:25
‘Üreten, iş veren esnafa sahip çıkın…’


Güzelyalı’da açılan yeni işletme, esnaf liderlerini biraraya getirdi. Açılışta konuşan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Güzelyalı halkından üreten, istihdam yaratan ve ekonomiye katkı veren esnaf sanatkarlara sahip çıkmalarını istedi.

İzmir Fırıncılar Odası Başkanvekili  Hasan Atmaca, Güzelyalı’daki fırınının yanına bir de unlu mamüller pastahanesi açtı. 
Unlu mamüller işletmesinin açılışı için düzenlenen törene İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Fikri Sırtı, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, meclis üyeleri ve sektörün önde gelen isimleri katıldı.

Baba mesleği
Fırıncılığın baba mesleği olduğuna dikkat çeken Hasan Atmaca, ‘Uzun süredir bu sokaktaki fırınımızla Güzelyalı halkına hizmet veriyoruz. Yeni mekanımızda da Güzelyalı halkına yakışır hizmeti vermeye, sizlere temiz ve sağlıklı ürünler sunmaya söz veriyorum’ dedi.
Atmaca’nın babası ile uzun yıllar çalıştığını hatırlatan İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Fikri Sırtı ise, ‘Mecliste Türk esnafının hakkını savunan tek milletvekilimizin ve İzmir Esnafının liderinin burada olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. İki  liderimiz sözde değil, özde  esnaf dostu olduklarını yoğun tempolarına rağmen burada aramızda olarak gösterdiler’ şeklinde konuştu.
Atmaca’nın baba mesleğinin fırıncılık olduğuna dikkat çeken Sırtı, ‘Hasan Atmaca’nın babası ile de İzmir Fırıncılar Odası yönetiminde omuz omuza çalıştık. Şimdi oğlu ile sektöre hizmet vermeye çalışıyoruz.  Bu işi iyi bilir. 100 metre ileride kaliteli ekmek ürettikleri nezih bir de fırını var. 40 yıllık fırıncı olarak örnek gösterilecek işletmelere imza atıyor’ dedi.
Esnaf korunmalı
Esnafa  sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Zekeriya Mutlu ise, ‘Esnaf sanatkarlar ülkeye katkı vermesi, kente hizmet etmesi ve  istihdam yaratması gibi özellikleriyle korunmaya layık bir kesimdir. Sokaktaki işletmeleri ziyaret ettim, geçen yıla göre işlerin yarı yarıya düştüğünü söylediler. Bu şartlar altında işletme açmak kolay değil ama açılışını yaptığımız 30 metrekarelik işyerinde 17 kişi çalışacak. Sayın Atmaca burada 17 ailenin, bu işletmeye su, süt, maya, un, şeker gibi yan ürün satan işletmelerin ailelerini de düşünürseniz 50 ailenin geçimine katkı verecek. Üstelik bir ayda 22 gün esnafın vergi, elektrik, SGK gibi ödemelerinin bulunduğu bir dönemde.
Bu nedenle esnafa sahip çıkılması, onların yaşatılması lazım diyoruz. Güzelyalı halkını da kaliteli ürünler üreten bu  işletmeye sahip çıkmaya davet ediyorum.’
Esnafın mücadelesine kurumların da destek olmasını isteyen İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da şunları söyledi: ‘Sadece halk değil, yerel yönetimler, Parlamento, diğer sivil toplum örgütleri esnaf kesiminin arkasında olmalı.
Yerel yönetimler ceza kesen değil, denetleyen, destekleyen ve eğitici anlayışı benimsemeli. Parlamento sadece büyüklere değil, küçüklere de yönelik çalışmalar yapmalı. Emeğiyle geçinen, ter döken küçük işletmelerin, emekli maaşı ile geçinmeye çalışanların, işsizlerin sorunlarına öncelik vermeli. Her kesim esnafın mücadelesine destek olmalı, esnaf da kendini geliştirmeli, yenilemelidir’
Konuşmaların ardından işletmenin açılış kurdelasını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne denk gelmesi nedeniyle törene katılan bayanlar kesti.  Protokol üyeleri de işyerini ve imalathaneyi gezerek bilgi aldı, üretilen unlu mamülleri denedi.
 
Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 10503 kez okundu
Yükleniyor...