İzmir de Ulaşım

PAZARYERLERİNE ORTAK ÇÖZÜM

İzmir Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Hamdin Erişen ve yönetim kurulu üyeleri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret etti.

02 Ekim 2014 Perşembe 12:38
PAZARYERLERİNE ORTAK ÇÖZÜM 


İzmir Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Hamdin Erişen ve yönetim kurulu üyeleri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret etti.

Başta Hatay ve Eşrefpaşa olmak üzere İzmir’in merkez ilçesi Konak’taki mevcut pazaryerlerinin durumunun masaya yatırıldığı görüşmede Başkan Pekdaş, sokak aralarında kurulan pazarları kaldırarak, yerlerine daha modern kapalı pazaryerleri yapacaklarını söyledi.

İzmir' in en büyük ilçelerinden biri olan Konak' ta pazaryeri yapacak yer bulamakta sıkıntı yaşadıklarını belirten Başkan Pekdaş, tüm bu zorluklara rağmen pazarları sokak aralarından çıkarmaya kararlı olduklarını vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce geçtiğimiz yıl yaptırılan ancak üst örtüsü kurulmadığı için kullanıma açılamayan Hatay Pazaryeri' yle ilgili de bilgi veren Başkan Pekdaş, üst örtü projesi hazırlanan pazaryerinin çok kısa bir süre sonra vatandaşın hizmetine açılacağını dile getirdi.

SORUNLAR BİRLİKTE ÇÖZÜLECEK
Belediye olarak pazarcı esnafının da yanında olduklarını belirten Başkan Pekdaş, "Hatay' da pazar tezgahları bütün sokaklara dağılmış durumda. Hatay Pazaryeri bizim için büyük bir problem. Burayı nasıl çözeceğimiz konusunda esnafımızla birlikte hareket edeceğiz, bu konuda oturup sizden fikir alacağız. Siz önerilerinizi sunacaksınız, biz de katkı koyacağız, bir çözüm bulacağız. Çok şık bir üst örtüsü yaptırıyoruz. En kısa sürede projeyi tamamlayarak pazarı halkın hizmetine açacağız" diye konuştu.

SOKAKTA TEZGAH OLMAYACAK
Perşembe günleri kurulan pazarın proje tamamlandıktan sonra gerekirse haftanın iki günü hizmet verebileceğini belirten Başkan Pekdaş, "Sokak aralarında tezgah açılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Başta üç tezgah kurulur, zamanla 13 tezgah olur. Sonra sonra sokak aralarına yayılır. Çözümü birlikte düşünelim, birlikte karar alalım. Siz önerin, biz önerelim, burası için bir formül bulalım. Gerekirse iki gün değil, üç gün yapalım. Pazarcılar Odası olarak siz çalışın, belediye olarak biz çalışalım. Sonra da bir araya gelerek Konak’taki pazaryerlerinin durumu, sorunları ve çözümlerini ele alalım" dedi. İzmir Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Hamdin Erişen de Oda olarak pazaryerleriyle ilgili her türlü çalışmaya desteğe hazır olduklarını belirterek, hayata geçirilecek projelerde işbirliğine açık olduklarını söyledi.
 
Haber Kaynağı: ESH

Bu haber 1590 kez okundu
Yükleniyor...