İzmir de Ulaşım

KOCAOĞLU FEDERASYONLAR İLE BİRLİKTE

BAŞKAN KOCAOĞLUNDAN GEZİ YORUMU

17 Aralık 2013 Salı 10:35
 Ege Bölgesi Federasyonlar Birliği Platformu’na üye derneklerin temsilcileriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Demokrasinin olmazsa olmazı olan katılımcı yönetim anlayışını Gezi’ye kadar biz de uyguluyorduk. Ancak eleştiriye kendimizden başlamak gerekirse, biz bunu el yordamıyla yapıyorduk. Şimdi ise bütün düşünce ve projelerimizi her aşamada paylaşıyoruz ve bundan da son derece memnunuz. Örneğin tramvay projemizde yaptığımız ufak bir değişikle bütün meslek odalarının onayını aldık” diye konuştu. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Bölgesi Federasyonlar Birliği Platformu üyeleriyle bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde (APİKAM) gerçekleşen kahvaltılı buluşmada, platforma üye derneklerin 50’ye yakın temsilcisiyle görüşen Başkan Kocaoğlu, kente ilişkin talep ve şikayetleri dinledi.

Kent yönetiminde katılımcılık anlayışını benimsediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugüne kadar bir bölgeye yapılacak olan yatırıma o bölgenin temsilcileriyle, muhtarlarla, orada örgütlenmiş sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleriyle birlikte karar verdiklerini hatırlattı. ‘Gezi’ olaylarından sonra farklı bir bakış açısı geliştirdiklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Hepimizin Gezi’den çıkarması gereken bir önemli ders olduğuna inanıyoruz. Gezi’ye, okuduğum bir kitaptan bir cümlelik ders çıkarır gibi bakıyorum. Kimse, belediye başkanı, hükümet vs, bir yere bir şey yapacaksa, fikirden projeye kadar bütün süreci kentiyle, kullanıcıyla, bölgede yaşayan insanla kademe kadame paylaşacak. Ben bunu öğrendim. Demokrasinin olmazsa olmazı olan katılımcı yönetim anlayışını biz de Gezi’ye kadar uyguluyorduk. Ancak eleştiriye kendimizden başlamak gerekirse, biz bunu el yordamıyla yapıyorduk. Ama şimdi, bütün düşünce ve projelerimizi her aşamada paylaşıyoruz ve bundan da son derece memnunuz. Örneğin tramvay projemizde yaptığımız ufak bir değişikle bütün meslek odalarının onayını aldık” diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, İzmir’de yaşayan 4 milyonu aşkın insanla bir projeyi tartışma imkanlarının olmadığını ancak bunu o bölgenin muhtarları ve sivil toplum örgütleriyle, üniversiteler ve meslek odalarıyla masaya yatırdıklarını kaydetti. İzmir’deki hemşehri derneklerini bir araya getirecek bir düzenleme için çalıştıklarını da kaydeden Başkan Kocaoğlu, böylece kentlinin birbirini tanımasını ve kaynaşmasını sağlayacaklarını söyledi. Türkiye’de yoğun göç alan kentlerin başında gelen İzmir kadar, kente gelen insanları bu kadar kabullenmiş, ayrım yapmadan kucak aşmış başka bir kent olmadığını ifade eden Başkan, “Bütün problemleri aşıyoruz. Hiçbir yerde, bir belediye başkanını, sivil toplum örgütleri başkanlarını halkın içinde tavla oynarken, çay içerken, oradan geçen taksiciyle, ayakkabı boyacısıyla muhabbet ederken göremezsiniz. Bu büyük bir zenginliktir. Paylaşmak budur” dedi. 

“Belediye başkanı hizmet ayrımı yapamaz”
Sivil toplum kuruluşlarının belirli amaçları doğrultusunda çalışan, siyasi partilerin ise daha makro hedeflere kilitlenmiş olan kurumlar olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, yerel yönetimlerin de siyasi partiler ve kent arasında bir köprü olduğunu vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Bir belediye başkanı, ‘ben şu partidenim’ diyemez, böyle bir hakkı yoktur. Millet ona oy verirken, ‘şu partinin belediye başkanı’ diye oy vermez. Belediye başkanı ‘Ben bu kenti adil yöneteceğim, herkese eşit davranacağım, herkesin hakkını koruyacağım ve herkese hizmet davranacağım’ diye seçilir. Belediye başkanı hiçbir şey bilmiyorsa ve sadece okur-yazar olsa bile, bilmesi gereken tek şey şudur: ‘Ben bu kentte ayrım yapmadan hizmet yapacağım.’ Başkan, bütün gücünü buradan alır” diye konuştu. 

“Değerlerimiz, insanlık servetidir”
İzmir’in Türkiye’nin en ileri kenti olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü bir devlet olduğuna işaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Herkesin etnik kökeni, inancı hem kendi için önemlidir hem de hükümet ve yerel yönetim tarafından desteklenmesi ve kaybolmaması gerekir çünkü insanlık servetidir. Bilmem ne köyündeki teyzenin yaptığı katmerli börek, bu coğrafyanın bir değeridir, korunması gereken bir değerdir” dedi. 

Toplantıya kimler katıldı?
Toplantıya; Konyalılar Federasyonu (KONFED), Ege Bölgesi Erzurumlular Federasyonu, Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu, Mardinliler Federasyonu, İzmir Kent Federasyonu, Kars-Iğdır-Ardahan Dernekler Federasyonu, Anadolu Birliği Dernekleri, Ege Bölgesi Sivaslılar Federasyonu, Ege Bölgesi Ağrılılar Federasyonu, Ege Vanlılar Federasyonu, Balkan Dernekleri Federasyonu, Ege Afyonlular Federasyonu, Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu, Ege Bölgesi Manisalılar Derneği, Hizmet Önce İnsan İçindir Konfederasyonu, Dünya Roman Kültür Sosyal Dayanışma Ve Halk Oyunları Federasyonu, Roman Federasyonu, Ege Böl. Kars Demokrat Derneği Birliği Federasyonu (EGE KARSFED), Dernekler Arası Yardımlaşma Ve Kültür Federasyonu, Ege Bölgesi Afyonkarahisar Dernekleri Federasyonu, Ege Bölgesi Kars Ardahan Iğdır Federasyonu, Ege Bölgesi Erzurumlular Dernekler Birliği, İzmir Denizliler Derneği, Anadolu Birliği Derneği, Ege Muhtarlar Federasyonu, Müteahhitler Federasyonu, Ege Roman Federasyonu, Çorum Federasyonu, Ege Sivas Derneği Federasyonu, Urla Kosovalılar Federasyonu, İzmir Gümüşhaneliler Derneği, EKAF(Ege Karadeniz Der. Federasyonu), Sorunların Çözümünde Önce İnsan Derneği, Ege Vanlılar Federasyonu, Ege Bölgesi Nekrat Dernekleri Federasyonu, Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekleri Federasyonu, İzmir Denizliler Derneği, Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu ile Menemen Ağrılılar Derneği’nin başkan ve temsilcileri katıldı. 

Bu haber 2056 kez okundu
Yükleniyor...